Nasıl Yapılır?

Telefonu Suya Düşürdükten Sonra Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Reklam

Akıllı telefonların kullanılamaz hale gelmesine neden olan en büyük sorunlardan bir tanesi de telefonu suya düşürmektir. Telefonun tamamen devre dışı kalmasını engellemek için telefonu suya düşürdükten sonra yapılması gerekenler, her akıllı telefon kullanıcısının bilinç sahibi olması gereken konular arasında yer almaktadır.

Dikkatsiz davranışlar nedeniyle her an karşı karşıya kalabileceğimiz bu durum sonucunda gerekli önlemleri almak çok önemlidir. Önlemler alındığı takdirde telefonu kurtarma şansı gayet yüksektir. Aksi takdirde telefon masraflı teknik servis müdahalesi yapılmadan açılmayabilir.

Telefonu suya düşürdükten sonra oluşan sorunların en büyük nedeni paniğe kapılmaktır. Paniğin nedeniyse telefonu suya düşürdükten sonra yapılması gerekenlerin bilinmemesinden kaynaklanmaktadır.

Telefon suya düştükten sonra soğuk kanlı kalmayı başarmak ve cihazı direkt olarak düştüğü yerden çıkarmak gerekir.

Telefonu ortadan çıkardıktan sonra hemen bataryasını sökmek ve dış yüzeyinde kalan suları olabildiğinde kurulamak büyük önem taşır.

Ardından içeri su alma potansiyeli bulunan telefon delikleri aşağı doğru tutularak telefonun suyu dışarı vermesi sağlanmalıdır.

Reklam

Pamuk ve kulak temizleme çöpü kullanın

Normal bez ve havlular suyu tamamiyle içine çekmediği gibi toz da bırakır. O nedenle kurulama işlemine daha temiz olması ve suyu içine daha iyi çekmesi için pamuk ile devam etmelisiniz.

Telefonun ayrılan parçalarını bir parça pamuk ile tekrar kuruladıktan sonra, kulak temizleme çöpü ile, telefonun ayrıntılı deliklerini de silmeyi deneyin.

Telefondan suyun yeterince çıktığından emin olduktan sonra içi pirinçle doldurulmuş geniş bir kaba cihazı yatırmak gerekmektedir.

En azından 48 saat boyunca telefonu pirinç dolu kapta beklettikten sonra açmayı deneyebilirsiniz. İlk müdahale yeterince hızlı yapıldıysa telefonun açılma şansı oldukça yüksektir.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu