Teknoloji Haberleri

5G’nin Yerli ve Milli Yazılım Olması Hedefleniyor

Reklam

Hali hazırda 4.5G teknolojisini kullanmakta olduğumuz bugünlerde 5G’ye geçiş için sürdürülen hazırlıklar üzerinde hızla çalışılmaya devam ediliyor. Bu çalışmalar kapsamında ülkemizde kullanılacak olan 5G teknolojisinin neredeyse tamamen yerli ve milli yazılım bir kimlik kazanması hedefleniyor. Teknolojik alanda kazanılan üretim becerilerinin milli ekonomiye sağlayacağı katlılar üzerinde duruluyor.

5G’ye yönelik projelerin başladığı ve yapılan çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit TURHAN tarafından yapılan açıklama ile ortaya çıkmış oldu. Turhan yaptığı açıklamada milli teknolojinin önemine dikkat çeken TURHAN ar-ge çalışmalarının tamamlanabilmesi ve üretim sürecine geçilebilmesi için sağlanacak teşvik çalışmalarından da bahsetti.

Yerli ve Milli Teknolojiyi BTK Geliştirecek

Türkiye’de kullanılması planlanan 5G teknolojisinin yerli bir kimlik kazanmasına BTK öncülük edecek. Ar-ge ve üretim sürecine yönelik çalışmalar yapacak olan BTK hem üniversiteler hem özel sektörde yer alan öncü teknoloji kuruluşlarıyla iş birliği yapmaktan kaçınmayacak.

Farklı kişi ve kurumların sağlayacağı katkılarla kusursuz bir araştırma ve üretim sürecinin geçirilmesi hedefleniyor.

Teknolojilerde milli kimliğe bürünme yalnızca 5G’ye yapılan çalışmalar ile sınırlı kalmayacak. Bu çalışmalar devam ederken ve sonrasında farklı alanlarda da milli bir teknolojik üretim kimliği kazanmak için çalışmalar yapılmaya devam edecek.

Milli ve yerli 5G teknolojisine yönelik çalışmaların hız kazandığı bu dönemde beraberinde gelişmiş sistemsel ve yazılımsal özelliklere sahip yerli telefon içinde adımlar atılıyor. Bakan Turhan, yerli ve milli ürünlerin kullanımının bu sürece sağlayacağı katkıları vurguladı.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu