Teknoloji Haberleri

Akıllı Telefon Piyasasında Bu Yıl Satış Rekoru Kırıldı!

Reklam

Akıllı telefon piyasası giderek büyüyor. Geçtiğimiz yıllara oranla artan mobil internet kullanımı ile paralellik gösteren akıllı telefon satışları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Gelişen mobil teknoloji, bağlantı hızları, akıllı telefon üreticilerin geliştirdiği yenilikler ile kullanıcıyı cezbeden tasarımlar satışların artmasına neden oluyor. Teknoloji devleri arasında öne fırlayan markalar Apple, Samsung, LG, Sony, HTC ve diğer markalar akıllı telefon piyasasını ellerinde bulunduruyorlar. Her yıl geliştirdikleri amiral gemileri, orta segment seviye ve başlangıç seviyesi telefonlarıyla mobil teknolojinin yayılmasına neden olan bu firmaların dışında son 3-4 yıldır çıkış yapan Çinli akıllı telefon üreticilerini de unutmayalım.

Akıllı Telefon Piyasasında Bu Yıl Satış Rekoru Kırıldı!
Akıllı Telefon Piyasasında Bu Yıl Satış Rekoru Kırıldı!

Son yıllarda oldukça artış gösteren Çinli akıllı telefon geliştiricileri çıkarttıkları modellerle bu satış oranlarına azımsanmayacak katkı sağlıyorlar. Ancak doğal olarak büyük firmalara bakıldığında asıl oranları değiştirme gücüne sahip olan etkenlerin onlar olduğu da bir gerçek. Henüz yapılmış olan bir araştırma sonucu ise akıllı telefon sektörünün ne kadar büyüdüğünü ve geliştiğini açıkça gözler önüne seriyor. Gartner araştırma şirketi tarafından açıklanan rapora bakılırsa bu yıl içerisinde 1.5 milyar adet akıllı telefon satılmış durumda.

Geçtiğimiz yıl ile 2016 senesini karşılaştıracak olursak, akıllı telefon satışlarının %7 oranında artış gösterdiğini görüyoruz. Kuzey Amerika ve Çin piyasalarındaki satış oranlarında ise %0.4 ve %0.7’ lik bir artış bekleniyor. Şu an yapılan satışlar, ekonomik gelişmeler ile paralel bir şekilde incelendiğinde ise insanların akıllı telefon satın almak için daha çok para harcamalarını ya da harcama yapamamalarını bununla ilişkilendiriyor. Dünya genelinde akıllı telefon pazarının her geçen yıl büyüme kaydettiği de bilinen bir gerçek. Bir çok dünya ülkesinde hızla gelişen akıllı telefon piyasası, bu yılda büyümeye devam edeceği görülüyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu