Android

Akıllı Telefonlarla İlgili Önemli İpuçları

Reklam

Akıllı telefonlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Ancak nasıl çalıştıklarının temellerini ve bunları kullanmanın en iyi yolunu bilmek önemlidir. Akıllı telefonları daha verimli hale getirmek için kullanılabilecek birçok ipucu ve püf noktası var. Bu yazımızda Akıllı Telefonlarla İlgili Önemli İpuçlarından bazılarını sizlerle paylaşacağız.

Piyasada pek çok farklı türde akıllı telefon var, ancak tüm telefonlar için geçerli olan bazı evrensel kurallar var. Örneğin telefonunuzu şarjlı ve kılıf içinde muhafaza etmeniz önemlidir. Telefonunuzu su ve diğer sıvılardan korumak da önemlidir, çünkü bunlar kısa devre gibi hasarlara neden olabilir.

Bir diğer ipucumuz ise, kötü amaçlı yazılımlara, virüslere ve cihaza zarar verebilecek diğer tehditlere karşı korunmaya yardımcı olabileceğinden, telefonunuza bir virüsten koruma uygulaması yüklemektir.

İnternette gezinirken gizliliğinizi korumak için telefonunuzda bir VPN uygulaması kullanmak. Kimlik hırsızlığına yol açabileceğinden, SMS dolandırıcılığı dolandırıcılıklarından kaçınmak.

Bir şeyin şüpheli olduğunu düşünüyorsanız ve kendinizi güvende veya rahat hissetmiyorsanız, nereden yardım alacağınızı bilin. Örneğin, yurt dışına seyahat ediyorsanız ve birinden şu soruyu soran bir mesaj alırsanız: Bir sonraki ipucu, telefonunuzdaki internet bağlantısı üzerinden hangi verilerin aktığını kontrol edebilmeniz için bir güvenlik duvarı uygulaması yüklemektir. Belirli bir süre sonra ekranınızı kilitleme seçeneğini etkinleştirme Arka planda çalışan ve pilin bitmesine neden olabilecek belirli uygulamaları kapatmalısınız.

  • En çok ihtiyaç duyduğunuz anda herhangi bir sorunla karşılaşmamak için telefonunuzu her zaman şarjlı tutun.
  • Telefonunuzu uzun süre kullanmayacaksanız kapatın, bu, batarya ömründen tasarruf etmenize ve yanlışlıkla aramaların veya metinlerin gönderilmesini önlemeye yardımcı olur.
  • Bilgilerinizin yanlış ellere geçmesi durumunda başka kimsenin erişemeyeceği şekilde cihazınızda bir parola, desen veya parmak izi ayarlayın.
  • Ayarlarınızı değiştirerek ve yalnızca Google Play Store gibi güvenilir kaynaklardan uygulamalar indirerek kişisel bilgilerinizi gizli tutun

İşte akıllı telefonlarınız için püf noktaları.

Reklam

1-Akıllı cihazlar şarj edilirken uçak moduna alınırsa şarjı 2 kat daha hızlı dolar

2-Hesap makinesinde yanlış işlem yapılması durumunda parmağınızı işlem üzerinde soldan sağa doğru kaydırırsanız son basamak silinmiş olur.

3-Çocuklarınızın akıllı cihazınızla oynaması durumunda Genel Ayarlar kısmında yer alan Erişilebilirlik menüsünü kullanarak Güdümlü Erişim seçeneğini aktif hale getirin.

Çocukların iPad veya iPhone cihazlarıyla oynarken yanlışlıkla dosya silmemesi, yanlış uygulamalar açmaması için tek bir uygulamayı aktif hale getirerek o uygulamanın içerisinde hangi tuşlara basılıp, basılmayacağını seçmemizi sağlayan bu özellik çocuk sahibi aileler için vazgeçilmez.

4-Kulaklık takılıyken fotoğraf çekebiliyorsunuz. Cihaz kamera modundayken kulaklığın üstünde yer alan Volume + tuşunu kullanarak fotoğraf çekebiliyorsunuz. Bu sayede öz çekimlerde kollarınızın görünmesine gerek kalmıyor.

5-Ekranın sağ altında yer alan kamera ikonuyla telefonun tuş kilidini açmadan önce kamerayı aktif hale getirebiliyorsunuz.

Reklam

6-Her türlü Bluetooth klavye cihazıyla akıllı telefonunuzu veya iPadinizi kullanabiliyorsunuz

7-Pusuya uygulamasının içerisinde gizlenmiş bir seviye ölçer bulunuyor. Pusula uygulaması aktif durumdayken ekranı sağdan sola doğru kaydırarak seviye ölçeri açabiliyorsunuz. Bu uygulama yüzeylerin düzlüğünü ölçmek için oldukça ideal.

8-Herhangi bir uygulamayı kullanırken en üst kısma bir kere basarsanız, ekran otomatik olarak en tepeye kayar.
Twitter, Facebook veya mail uygulamalarında gereğinden fazla aşağıya indiyseniz, ufak bir tık sizi en tepeye götürecektir.

9-Gece akıllı telefonlarınızı daha rahat kullanmak için renkleri ters çevirmeniz gerekiyor… Ayarlar -> Genel -> Erişilebilirlik -> Renkleri Ters Çevir

10-Akıllı cihazınızda alt menüye klasör koyabiliyorsunuz.

11-Yazı yazdığınız sırada space (boşluk) tuşuna 2 kere bastığınız esnada otomatik bir şekilde cümlenin sonuna nokta koyulur ve yeni cümleye geçmek için bir karakter boşluk bırakılır.

12-Dinlediğiniz müzikleri kulaklıktan kontrol edebiliyorsunuz. Ses azaltma artırma tuşlarının arasında yer alan boşluğa bir kere basınca müzik durur, iki kere basınca sıradaki şarkıya geçer, üçüncü kez basarsanız bir önceki şarkı çalmaya başlar.

13-Cihazın üst kısmında çıkan bilgileri sola doğru kaydırarak silebilirsiniz.

14-Daha uzun bir sarj ömrü sağlamak için uygulanmaların yenilenmesini devre dışı bırakın. Ayarlar -> Genel -> Arkaplanda Uygulamaları Yenile kısmından yenilenmekte olan uygulamaların bir kısmını veya tamamını kapatabilirsiniz.

15-Bu madde iPad’la ilgili: iPad’de daha rahat yazmak için klavyeyi başparmaklarınızla ortadan ikiye ayırın. Oluşan bu durumda daha rahat bir şekilde yazabilirsiniz.

Hangi Telefon Daha Uzun Konuşma Ömrüne Sahip?

Telefonların Konuşma Süreleri

  • Sony Xperia Z3 Kompakt ile 10 saat 2 dakika
  • Sony Xperia Z3 ile 9 saat 2 dakika
  • Samsung Galaxy Note 4 ile 8 saat 43 dakika
  • Xiaomi Mi 4 ile 8 saat 32 dakika
  • Google Nexus 6 ile 7 saat 53 dakika
  • Samsung Galaxy S5 ile 7 saat 38 dakika
  • HTC ONE (M8) ile 7 saat 12 dakika
  • LG G3 ile 6 saat 14 dakika
  • Motorola Moto X ile 5 saat 45 dakika
  • Apple iPhone 6 ile 5 saat 22 dakika
  • Google Nexus 5 ile 4 saat 50 dakika
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu