Android

Android 10 Q Sürümünün Özellikleri ve Adı Ne Olacak?

Reklam

Akıllı telefon sektöründe yer alan amiral gemilerin ve diğer bazı telefonların hala Android Pie 9.0 güncellemesi almaya devam ettiği şu günlerde bir sonraki güncelleme olan Android 10 Q‘nun merak edilen özelliklerine ve adına ilişkin bazı sızıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Google şuan için Android Pie 9.0’ın güvenlik güncelleştirmeleri haricindeki tüm çalışmalarını tamamlamış durumda. Hiç hız kesmeden kullanıcılarına sunacağı bir sonraki sürümün hazırlıklarına başlayan Google’ın şimdilik yalnızca Android Q olduğunu bildiğimiz bu mobil işletim sistemi sürümü için sona yaklaşıyor. Android Q öncelikle beta sürüm olarak piyasaya sürülecek. Ardından da Eylül – Ekim aylarında kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Google geliştirmiş olduğu en yeni işletim sistemi sürümlerini öncelikle kendi cihazlarına ve yakın gruplara sunuyordu. Bu yılda herhangi bir değişiklik olmayacak ve Android Q öncelikle Pixel ve Android One akıllı telefon modellerine verilecek.

Android Q Özellikleri Ne Olacak?

Android Q beklenen ve sürpriz olarak karşımıza çıkacak birçok değişimle birlikte geliyor. Google uygulamalarını neredeyse tamamı karanlık tema modu eklenmiş olarak gelecek. Uygulamanın yanı sıra Android eko sistemi de karanlık tema özelliğinden yararlanacak. Böylece hem şarj tasarrufu hem de karanlık ortamlarda daha etkin bir kullanım sağlanmış olacak.

Karanlık tema özelliği manuel olarak ayarlanabildiği gibi otomatik olarak da aktif/devredışı hale gelebilecek. Örneğin gün doğumunda ekran aydınlanırken hava karardığında ekranın parlaklığı azalmaya başlayacak. Böylece Android Q’nun enerji verimliliğine sağladığı katkıyı da göreceğiz.

Google Android’in bu sürümünde gizliliği de önemli ölçüde geliştirecek. Evrak gizliliği ve uygulama gizliliği olmak üzere önemli geliştirmelerin gelmesi bekleniyor. Örneğin herkesin erişmesinde sakınca olmayan uygulamalar açıkta kalırken banka hesapları, WhatsApp gibi uygulamalar özel alanlara saklanacak. Aynı düzenleme medya dosyaları içinde getirilecek.

Reklam

Android Q Adı Ne Olacak?

Android Q adına ilişkin resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak her zamanki gibi bir tatlı veya şeker adı olmasını bekliyoruz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu