Android

Android 7.0’la Birlikte Gelmesi Beklenen 10 Güncelleme

Reklam

İlk olarak Google’ın Nexus cihazlarına dağıtılan Android 6.0’ın ardından, Android 7.0’la birlikte ne gibi özellikler geleceği Android kullanıcıları tarafından merak edilmekte. İnsanlar artık bundan sonra ne olacak diyo

İlk olarak Google’ın Nexus akıllı telefon cihazlarına dağıtmış olduğu Android 6.0 Marshmallow sürümünün ardından, Android 7.0’la birlikte ne gibi özelliklerin karşımıza çıkacağı, 7.0 güncellemesine ne isim verileceği Android kullanıcıları tarafından merak ediliyor. İnsanlar 6.0’dan sonra nelerle karşılaşacağız? Sorusuna cevap bulmak istiyor. Bu soruya cevap verebilmek adına Android 7.0 özellikleri anlatılan bu yazıyı oluşturmuş bulunmaktayız.

Android 7.0 güncellemesinin ne isimle geleceği konusunda ufak tahminlerimiz bulunmakta. İsminin Nougat veya Nutella olabileceğini düşünüyoruz. İsmin yanı sıra Android 7.0 cihazında ne gibi özelliklerin karşımıza çıkacağı da merak konusu haline gelmiş bulunmakta.

Çoklu Pencere Seçeneği (Multi-Window)

Çoklu Pencere Özelliği (Multi-Window)
Çoklu Pencere Özelliği (Multi-Window)

İşin aslına bakacak olursak çoklu pencere seçeneği Android’lerin birçoğunda bulunuyor. Fakat saf Android sürümlerinde henüz bu seçenek bulunmamakta. Dilediğiniz takdirde Root yetkisiyle bu özelliği Android 6.0’a edinebiliyorsunuz. Android 7.0 ile bu özelliğin resmi olarak geleceğini düşünmekteyiz.

Temanın Rengini Seçebilmek

Reklam
Tema Renk Se&Amp;Ccedil;Imi Android 7
Tema Renk Seçimi

Android 6.0 beta (geliştirme) sürümlerinde tema rengini seçebilme özelliği bulunuyordu. Bir süre beta sürümde yer almış olmasına rağmen, tam sürümde tema rengini seçme seçeneği kaldırıldı. Android 7.0 tam sürümünde bu özelliğin aktif olarak kullanılma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu özellikle birlikte tema rengini orta halli, açık veya koyu yapabileceksiniz.

Tema Destegi Android 7
Tema Renk Seçimi Android 7

Güç Menüsünde Seçenekler Artıyor

Guc Secenegi Android 7
Güç Seçeneği Android 7

Android 6.0’ın saf sürümünde yer alan güç menüsünde karşımıza sadece kapat butonu çıkıyor. Burada yer alan butonların Android 7.0 ile “kapat, yeniden başlat, hızlı yeniden başlat, bootloader’da başlat” gibi seçenekler eklenerek biraz daha zenginleşebileceğini düşünüyoruz.

Navigasyon işaretleri Düzenlenebilir

Telefonunuzun alt kısmında yer alan stok halindeki; kare, yuvarlak, üçgen gibi navigasyon işaretlerini özelleştirme yetkisi verilebilir. Aynı zamanda yalnızca navisgasyon işaretlerinin şeklini değiştirme olarak değil, menü rengini seçme veya menüyü transparan yapma gibi özellikler de gelebilir.

Bildirim Işığı’da Ayarlanabilecek

Reklam
Bildirim Işığı Ayarları Android 7
Bildirim Işığı Ayarları

Root yetkisi olanlar şimdi bile bildirim ışığını ayarlayabiliyor. Fakat saf sürümlerde bildirim ışığını detaylı bir şekilde ayarlama hakkına sahip değiliz. Bu yüzden Android 7.0’da bildirim ışığının ayarlanabileceğini düşünmekteyiz.

Telefon ve Rehber’de Ara Yüzü Değişebilir

Telefon Rehberi Android 7
Telefon Rehberi Android 7

Marshmallow güncellemesini alan Android kullanıcıları, rehber ve telefon ara yüzünün karışık olmasından şikayetçi. Android 7.0 güncellemesiyle birlikte hem rehber hem de telefon ara yüzünün daha sade hale getirilmesi bekleniyor. Her ne kadar değişmesi gerek olsa da, şimdilik değişik değişmeyeceği konusunda kesin bir bilgi yok.

Dokunarak Uyandırma

Karşımıza ilk olarak LG G2 ile birlikte çıkan ve ardından diğer Android cihazlarında da kullanılan dokunarak uyandırma özelliğinin Android 7.0’dan sonra stok özellikler arasına eklenmesini bekliyoruz.

Ses Tuşu Fonksiyonları

Şimdilik ses tuşları yalnızca kamerada ve ses açıp kapamada işe yarıyor. Fakat kullanımının yalnızca bu konularla kısıtlı olması oldukça can sıkıcı bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Ses tuşu fonksiyonlarının daha detaylı hale getirilmesi gerektiğini, farklı uygulamalarda da işe yarayabileceğini düşünüyoruz. Örneğin; müzik çalar listesi açıkken sıradaki parçaya geçebilmek gibi.

Kilit Ekranı

Kilit Ekrani Android 7
Kilit Ekranı Android 7

Bazı Android kullanıcıları kilit ekranının hala sıradan özelliklere sahip olduğunu ve yeni güncellemelerle birlikte geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorlar. Yeni özelliklerle birlikte sıradan kilit ekranı, oldukça kullanışlı fonksiyonlara sahip olan bir ara yüze dönüşebilir.

Şimdilik Android 7.0 güncellemesi ile ilgili elimizde bulunan tahminler bu kadar. Sizlerde geliştirilmesi gerektiğini düşündüğünüz Android yönlerini ve kendi tahminlerinizi burada bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu