Android

Android 9 P Sürümü Çıkacak mı? Çıkış Tarihi Ne Zaman?

Reklam

Android 9 (P) Sürümü Çıkacak mı? Çıkış Tarihi Ne Zaman? Google’ın Android sürümlerini harf harf güncelleme geleneği değişmiyor ve Android’in 9. sürümü olan “Android 9 P” de yakın zaman aralıklarında çıkacak gibi görünüyor.

Çoğu telefon kullanıcısı da Android 8.0 deneyimi yaşamadığından, bu seri biraz sönük kaldı ve tüm gözler 9. seriye dönmüş durumda.

Beklenen ilgiyi görmeyip, arka planda kalarak sönük bir seri olarak tarihe kazınan Android 8.0’ın ardından Google’ın yeni seri için yaptığı çalışmalar dikkatle takip ediliyordu. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Google’ın Android P özellikleri konusunda yapacağı çalışmalar da merakla takip ediliyordu. Daha şimdiden Android 9 özellikleri neler sorusuna birkaç cevap almış durumdayız.

Google 9. seri ile birlikte Android cihazının ara yüz tasarımını büyük ölçüde değiştirmeyi hedefliyor. Bu değişiklikler özellikle telefon içinde yapılan kullanıcı gezintilerini etkileyecek ve kontrollerde önemli iyileştirmeler yapılacak.

Android 9 – P Sürümü Çıkacak Mı? Çıkış Tarihi Ne Zaman?

Yeni telefon sahiplerinin en büyük şikayetleri arasında batarya verimsizliği yer alıyor. Bu durumu dikkate alan Google geliştirmekte olduğu yeni pil moduyla birlikte kullanıcılarına bir şarjda daha uzun telefon deneyimi sunmayı hedefliyor.

Reklam

Android P sürümü betasının 3. versiyonu Temmuz başında sunulmuştu. Bu sunumun beraberinde final sürümünün çok yakın olduğu da Google tarafından açıkça belirtilmişti. Evan Blass tarafından yapılan takvim paylaşımının ardından Android 9 P sürümünün çıkış tarihi de netlik kazanmış gibi oldu.

Paylaşılan bu takvim dikkate alındığında Android 9 çıkış tarihinin 20 Ağustos 2018 olduğu anlaşılıyor. Android P sürümüne yönelik beklentilerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu