Nasıl Yapılır?
Trend

Bilgisayara Android İşletim Sistemi Kurma Nasıl Yapılır?

Reklam

Android, mobil bir işletim sistemidir ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Dünyadaki akıllı telefon satışlarına bakıldığında Android işletim sistemine bir rağbet olduğu göze çarpmaktadır. Kısacası Android, talebin ve kullanımın en fazla olduğu mobil bir işletim sistemidir. Bir çok kullanıcı bilgisayara android işletim sistemi nasıl kuracağını sorguluyor. Biz de bu yazımızda soruları cevaplamaya çalıştık.

Android işletim sistemi sadece akıllı telefonlarda değil; tabletlerde de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bilgisayarlara da Android işletim sistemi kurulumu yapılabilmektedir. Android, isteyen kişiler tarafından dizüstü bilgisayarlara ya da masa üstü bilgisayarlara yüklenebilmektedir.

Tabletlerde ve telefonlarda bulunan Android x86 adlı işletim sistemi bilgisayarlara kurulup çalıştırılabilmektedir. Üstelik bunun için de uzun bir zaman harcamaya gerek yoktur. Kurulum işlemi, hard diskten ya da usb flash diskten direkt olarak yapılabilmektedir. Bu bağlantıdan indirebilirsiniz.

Eğer bir bilgisayara Android işletim sistemi kurulumu yapılmak isteniyorsa tercih edilecek olan Android sistemi x86 olmalıdır.

Bilgisayara Android İşletim Sistemi Kurma Nasıl Yapılır?

Bilgisayarı Android yapma işlemine başlamak için ilk olarak x86 ISO dosyasının güncel ve son sürümünün code. Google’dan indirilmesi gerekmektedir. Kişiler dilerlerse 32 bit, dilerlerse de 64 bit olarak indirme işlemini yapabilmektedir.

Bilgisayara Android işletim sistemi kuracak olan kişiler, Google serverlarında bulunan Android x86 ISO sürümlerinden dilediğini indirip kurabilmektedir. Burada indirme işlemi yaparken dikkat edilecek olan; hangi Android’in kurulmak istendiğidir.

Reklam
Bilgisayara Android İşletim Sistemi Kurma Nasıl Yapılır?
Bilgisayara Android İşletim Sistemi Kurma Nasıl Yapılır?

Yüklemesi yapılmak istenen Android sürümünün belirlenmesinden sonra söz konusu ISO dosyası 32 bit ya ds 64 bit olarak indirilmelidir ve bilgisayara kurulmalıdır. Bu bilgisayara kurulum işlemini gerçekleştirmenin de iki farklı yolu bulunmaktadır. Bu yollardan ilki; indirilen ISO dosyasını DVD veya CD yazdırılması ve de boot edilerek kullanılmasıdır.

İkinci yol ise; flash bellek içine atmak ve Android işletim sistemini flash bellekten kullanmaktır. Fakat flash bellek kullanarak Android işletim sistemini deneyimlemek için başka bir programa da ihtiyaç duyulmaktadır. Örneğin, ihtiyaca karşılık veren ve tamamen ücretsiz olan bu programlardan bir tanesi UNetbootin adlı programdır. Bu program sayesinde ISO dosyası açıldığında bilgisayarlar Android işletim sistemi ekrana gelecek şekilde hazırlanmaktadır. Eğer UNetbootin kullanılarak Android işletim sistemi kurulacak ise yapılması gerekenler şunlardır:

  • Flash disk Android kurulum yapılacak olan bilgisayara takılır
  • Unetbootin programı çalıştırılır
  • Program açıldığında sayfaya gelen üç noktalı kısma tıklanır
  • İndirilen ISO dosyası yeri gösterilir
  • Diskimage işaretlenir ve flash diskin takılı olduğu alan seçilir
  • Tüm ayarlar yapıldıktan sonra Tamam seçeneğine basılır

Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra da flash bellek üzerinden direkt Android sistemine geçilmek isteniyorsa yeniden başlat seçeneği tercih edilebilmektedir. Bilgisayarın yeniden başlatılmasından sonra bilgisayarın nereden boot edileceğinin seçilmesi gerekmektedir. Bunun ayarı da BIOS’un boot sekmesinden ayarlanabilmektedir. Tüm yükleme işlemleri ve ayarlar yapıldıktan sonra bilgisayar ywniden başlatılmalıdır. Yeniden başlama sonrası eğer tüm işlemler eksiksiz yapıldıysa Android işletim sistemi çalışacaktır.

Ekranın en üstünde yer alan Live CD Run Android x86 without installation seçeneği tercih edildiğinde kurulum yapılmasına gerek olmadan direkt olarak Android flash bellekten çalıştırılabilmektedir. Ekranın alt kısmında bulunan Installation Instal Android x86 to hard disk seçeneği seçildiğinde de hard disk içine Android sistemi kurulmuş olmaktadır.

Eğer pratik ve kolay bir şekilde Android işletim sistemi kullanılmak isteniyorsa üstte yer alan seçenek tercih edilmelidir. Android işletim sistemini bilgisayarlarına kuracak olan ve bilgisayarı Android’e çevirecek olan kişiler:

  • 6.0 Marshmallow
  • 7.0 Nougat
  • 7.1
  • 8.0 Oreo
  • 8.1 Oreo
  • 9 Pie
  • 10 Q

sürümlerinden dilediğini tercih ederek kurabilmekte ve kullanabilmektedir.

Reklam

Yukarıda listelediğimiz Android sürümlerinin detaylı açıklamalarını bu linkten inceleyebilirsiniz.

Bilgisayarınızda Android işletim sistemi kurmayı düşündünüz mü? Kurarken ne gibi sorunlarla karşılaştınız? Android işletim sistemi kurduğunuz bilgisayarınızda oyunları oynayabiliyor musunuz? Bu sorular ile ilgili cevaplarınızı aşağıdaki yorum kısmından bekliyoruz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 2 Ortalama: 4.5]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu