Nasıl Yapılır?
Trend

Bilgisayarda PCde Android Nasıl Kullanılır?

Reklam

Bilgisayarda pcde android çalıştırma nasıl yapılır? Pcde Android oyun oynama ve mobil uygulamaları nasıl açma yaparım? Bilgisayara nasıl Android kurma işlemini gerçekleştiririz detaylı bir şekilde sizlere anlatacağız.

Öncelikle; bilgisayar, pc, tablet ve telefon dendiğinde akla ilk gelen; Android’tir. Google tarafından geliştirilen bu Android mobil işletim sistemi, günümüzde tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Bir Android işletim sisteminin bilgisayarda pcde kullanılabilmesi için ilk olarak SDK kurulumu yapılmalıdır. Temelde akıllı telefonlar için tasarlanan Android, SDK kurulumu ile bilgisayarda ve pcde kullanılabilmektedir.

Fakat indirme yapılacak olan bilgisayarların ve pclerin Windows 7 veya Vista olması gerekmektedir. Ayrıca Android SDK’nın Mac OS ve Linux’ta çalışan sürümleri de bulunmaktadır. SDK indirildikten sonra setupa tıklanmalı ve de kurulum gerçekleştirilmelidir. Bu kurulumun başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için cihazlarda Java yüklü olmalıdır.

Android Oyunları PCde Oynama Nasıl Yapılır?

Pcde android oyunları oynama yapılabilmesi için öncelikle emulator kurulumunu gerçekleştirmelidir. Android emulator, Android işletim sistemine sahip olan cihazlarda uygulamaların kullanılabilmesi ve oyunların oynanabilmesi için özel olarak geliştirilmiş programlardır.

Piyasada birden fazla sayıda bulunan bu emulatorler, uygulama ve oyun geliştiricileri tarafından ürünlerinin test edilmesi amacıyla da kullanılmaktadır. Bunun dışında Android pc ve bilgisayar sahipleri, uygulamaları ve oyunları daha büyük bir ekran üzerinde deneyimlemek istediklerinde yine bu emulatorlerden yararlanmaktadır.

Bilgisayarda PCde Android

Android işletim sistemine sahip cihazlar için geliştirilmiş olan pek çok pcde android oyunları oynama programları bulunmaktadır. Bu programların her birinin özellikleri, kapsamı ve avantajları farklıdır. Bu emulatorlerin kimisi ücretli olarak kullanıma sunulurken, kimisinden de ücretsiz olarak yararlanılabilinmektedir.

Reklam

Kişiler, dilediği emulator seçeneğinden yararlanabilmektedir fakat kesin olarak bilgisayarda pcde Android kullanılabilmesi ve oyun oynanabilmesi için emulator uygulaması indirilmelidir.

Pcde Android nasıl kullanılır için aşağıdaki konuya göz atabilirsiniz.

Göz Atın:  Bilgisayara Android İşletim Sistemi Kurma Nasıl Yapılır?

Bilgisayarda Android Emulator Kurulumu

Android emulator pc ve bilgisayarlarda oyunların oynanabilmesi ve uygulamaların kullanılabilmesi için zorunlu olarak indirilmeli ve kurulmalıdır. İnternet ortamında ücretli veya ücretsiz bir çok emilator programı bulunmaktadır. Bu programların hepsinin ortak amacı; Android özellikteki bilgisayarlarda pclerde oyun oynanabilmesini mümkün kılmaktır. Kasmayan online oyun deneyimi yaşanabilmesi için de bu emulatorlerin indirilmesi zorunludur.

Bilgisayarda Android Emulator Kurulumu
Bilgisayarda Android Emulator Kurulumu

Android işletim sistemli pc veya bilgisayar sahibi olan kişilerin öncelikle piyasada bulunan emulatorlerden birini cihazına indirmesi gerekmektedir. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra da dosya üzerine çift tıklanmalı ve emulator kurulum işlemlerine başlanmalıdır.

En iyi Android cihaz deneyimi için emulator kurulumunun yapılması tavsiye edilmektedir. İndirilen emulator dosyasına çift tıklama yapıldıktan sonra ekrana bir kurulum sayfası gelecektir. Bu sayfada emulatorun nereye kurulacağı seçilmelidir. Bilgisayarda kurulu olacak yerin seçilmesinden sonra da install seçeneği tercih edilmeli ve emulator kurulum işlemi başlatılmalıdır.

En hızlı şekilde online oyunlarını bilgisayar ve pcde oynamak isteyen kişilerin tercih edebileceği pek çok emulator bulunmaktadır. Bu emulatorlerin her birinin birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Kişiler, Android cihaz özelliklerini, ihtiyaç ve beklentilerini göz önüne alarak bu emulator seçenekleri arasından dilediğinden yararlanmalıdır.

Reklam

Online oyunların sorunsuz bir şekilde oynanabilmesi için kurulumu yapılacak olan emulator programının özenle seçilmesi gerekmektedir.

Emulator indirme işlemini yapmadan önce kişilerin herhangi bir sorun ile karşılaşmaması için kullandıkları Windows çeşidini göz önüne alması ve emulator için gerekli olan Windows durmunu öğrenmesi gerekmektedir.

Android bilgisayar ve pcnin sahip olduğu Windows türünün, sanal emulatoru desteklememesi durumunda kurulum işlemi noktasında sorunlar yaşanacaktır. Bu sebeple emulator kurulum öncesi tüm ayrıntılar dikkatle incelenmeli, pc için en uygun emulator türüne karar verildikten sonra indirme ve kurulum gerçekleştirilmelidir.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu