Teknoloji Haberleri

En İyi Araç İçi Kamera Tavsiyeleri

Reklam

Araç içi kamera tavsiyeleri, yeni aracına kamera satın almak ve eski kamerasını değiştirmek isteyenler için hazırlandı. En iyi araç içi kameraları derlediğimiz bu yazımızdan cihazların tüm özelliklerine ve en çok satılan ve rağbet gören ürünlerin teknik özelliklerine ve ayrıntılarına göz atabilirsiniz. Araç içi kamarası alırken en fazla dikkat edilmesi gereken noktaları ve olması gereken özellikleri detaylı olarak anlattık. Arabanızın marka modeline ve ihtiyacınıza göre alacağınız araç içi kameraların, trafikte hayat kurtarabileceğini asla unutmayın. Seçimlerinizi buna göre yapmanıza yardımcı olmak için hazırladığımız araç içi kamera tavsiyeleri yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.

Araç İçi Kamera Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Trafikte kazanın kaçınılmaz olduğu durumlarda haklılık payınızı kanıtlamak için iyi bir araç içi kameraya ihtiyaç duyarsınız. En iyilerinden bir tanesine sahip olmak içinde araç içi kamera satın almadan önce araç kamera özellikleri neler olmalı bilinmelidir.

24 Saat Kayıt Yapma Özelliği

Yalnızca trafikte değil aracınız park halindeyken de araç içi kameralara ihtiyaç duyarsınız. Dolayısıyla kameranın 24 saat boyunda kesintisiz bir şekilde kayıt yapması gerekir. Kameranın kesintisiz bir şekilde kayıt yapmaya devam edebilmesi için araç aküsünden şarj desteği alması ve döngüsel kayıt özelliği bulunması gerekir. Peki, döngüsel kayıt özelliği nedir?

Döngüsel Kayıt Özelliği Nedir?

Araç içi kameranızla birlikte sürekli olarak kayıt yapmaya devam edebilmeniz için kesintisiz şarj özelliğinin yanı sıra depolama alanının iyi bir şekilde yönetilmesine de ihtiyaç duyarsınız. En iyi araç içi kamera tavsiyeleri konumuzun başlıca özelliklerinden bir tanesi olan döngüsel kayıt ile cihazın depolama hafızası düşük olsa bile görüntü üzerine görüntü kaydı ile yeni görüntülerin saklanması sürekli olarak devam eder.

Gece Kayıt Özelliği

Yalnızca gündüz seyahatlerindeki manzaraları kaydetmek için araç içi kameralara ihtiyaç duyulmaz. Gece yaşanabilecek kazalar yada herhangi bir olumsuz durumda da ihtiyaç duyulan bu cihazların F.1.8 yada altı diyafram açıklığı özelliğine sahip olmalıdır. Çünkü diyafram açıklığı ne kadar küçülürse cihaz o kadar fazla ışık alır ve gece kayıt kalitesi artar.

Gece Görüş Açısı

Araç içi kameranın yalnızca gece kayıt yapabiliyor olması yeterli değildir. Kameranın görüş açısına da dikkat edilmelidir. Araç içi kameranın görüş derecesi ne kadar yüksekse, o kadar geniş alanı kayıt eder. Daha geniş bir alan kaydı yapılması için 130 derece veya üzeri kamera satın alınmasını öneririz.

Reklam

Yüksek Video Çözünürlüğü

Kayıt kalitesi düşük olsa bile neredeyse her kamera azcık önünde olup biteni kaydedecektir. Ancak olayın başlangıç anından itibaren olanların kaydedilmesi, vur kaç yapan araç plakalarının okunabilmesi ve görüntü bulanıklığının önlenmesi için 1080p yada üzeri kayıt yapan kameralar önerilmektedir.

Wi-fi Destekli Araç İçi Kameralar

Wi-Fi Destekli Araç İçi Kameralar

Ev, iş, tatil vb. türde aracınızdan uzak olduğunuz her yerden akıllı telefonunuz yada bilgisayarınızla aracınızın son durumunu takip edebilmek istiyorsanız satın aldığınız kamerada Wi-fi desteğinin bulunması kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca GSM SIM kartlarıyla çalışan kameraları kablosuz internet olmayan yerlerde de takip edebilirsiniz.

Takip Mesafesi Uyarısı Yapması

Günümüzde üretilen modern araçların orijinalinde takip mesafesi uyarısı özelliği zaten bulunuyor. Ancak şuan sahip olduğunuz araçta bu özellik mevcut değilse satın alacağınız araç içi kamerada takip mesafesi uyarısı yapma özelliği bulunmasına dikkat ediniz. Trafik kurallarını ihlal etmemek ve kaza durumlarında haklı çıkmak adına takip mesafesini aşmamak için bu özellik önemlidir.

Hareket Sensörü

Hareket Sensörlü Araç İçi Kameralar

Kameranın fonksiyonel özellikleriyle bizzat uğraşmak sizi yoruyorsa araç içi kameranın işlevlerini hareket sensörüyle yerine getirmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için seçtiğiniz kamerada hareket sensörü özelliği bulunmalıdır.

GPS Desteği

Araç içi kamera videolarının delil niteliği taşıması için nerede kayıt yaptığının bilinmesi gerekir. Bunun içinse araba kameranızda GPS desteği bulunmalıdır.

Arka Tarafı Kaydetme Özelliği

Trafik kazaları yalnızca karşınızdaki hedefe çarparak gerçekleşmez. Aracınıza arkadan çarpmaları gibi kazalar da oluşabilmektedir. Bu kazalarda kesinlikle haklı olduğunuzu kanıtlamanız için araç içi kameranızda arka tarafı kayıt etme özelliği bulunmalıdır.

Reklam

Araç İçi Kamera kaç gün kayıt yapar?

Araç içi kamera kaç gün kayıt yapar, satın almış olduğunuz döngüsel kayıt özelliğine ve cihazın depolama alanına göre değişebilmektedir. Kaliteli olarak tanımlayabileceğimiz araç içi kameralar yaklaşık olarak 35 saate kadar kayıt yapabilir. Araç içi kameranın daha uzun kayıt yapabilmesi için depolama alanının büyük olması ve beraberinde SD kart desteğinin bulunması gerekmektedir. 35 saatlik bir kayıt için yaklaşık olarak 128GB’lık SD karta ihtiyaç duyulmaktadır.

En Çok Satılan Araç İçi Kamera Tavsiyeleri

Ülkemizde en çok rağbet gören giriş ve orta seviye, araç içi kamera modellerinin teknik özelliklerini bu başlık altında topladık. İhtiyacınıza göre, marka model seçerek güvenle kullanabilirsiniz.

  • Xiaomi Mi 70Mai
  • Piranha 1326
  • Concord C-658

Xiaomi 70Mai Yeni Nesil Akıllı Araç Kamerası sayesinde araç seyirlerinizin görüntülerini kayıt altına alabilir ve herhangi bir kaza durumunda kullanabilirsiniz. Yeni versiyonda Sony IMX323 Lens yerine gece çekimlerinde daha iyi görüntü almanızı sağlayan Sony IMX307 lens kullanılmıştır.

Bunun yanı sıra kullanılan görüntü işlemcisi de değişikliğe giden Xiaomi firması Mstar MSC8328P yerine güncel versiyonu olan Mstar MSC8336D kullanmıştır. Sahip olduğu uygulaması üzerinden ya da uygulama bağlantısının olmadığı zamanlarda sesli olarak kontrol edilebilmektedir.

Xiaomi Mi 70Mai Teknik Özellikleri

Xiaomi Mi 70Mai Teknik Özellikleri
  • Giriş: 5V / 1.5A
  • Batarya: 240 mAh Li-Po
  • Bağlantı: WiFi 802.11 a/b/g/n
  • Chip: Mstar MSC8336D
  • Lens: SONY IMX307 F/2.2
  • Depolama: MicroSD 64 GB’e Kadar (Class 10)
  • Çözünürlük: 1080p
  • Açı: 130°
  • Ses Kontrolü:
    • Resim Çekme
    • Video Kaydetme
    • Wi-Fi Açma
    • Wi-Fi Kapatma
  • Acil Durum Kayıt
  • Android ve iOS Desteği
  • Ürün Kodu: Midrive D06

Kutu İçeriği

  • 1 x Xiaomi 70mai 1S Akıllı Araç Kamerası
  • 1 x USB Bağlantı Kablosu
  • 1 x Araç Şarj Adaptörü
  • Kullanım Kılavuzu

Xiaomi 70mai 1S Akıllı Araç Kamerası İle Ne Yapabilirim?

Sürüş esnasında seyrinizi takip etmesi için geliştirilen Xiaomi 70mai akıllı araç kamerası ile sürüşünüzü kaydedebilir, olası kaza durumlarında geçmiş kayıtları kanıt olarak sunabilirsiniz.

Xiaomi 70mai 1S Akıllı Araç Kamerası Suya Ve Toza Karşı Dayanıklı Mıdır?

Xiaomi 70mai’nin suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası bulunmamaktadır.

Xiaomi 70mai 1S Akıllı Araç Kamerası İle Gece Sürüşlerimde De Kayıt Yapabilir Miyim?

Xiaomi 70mai Akıllı Araç Kamerası özel işlemcisi ve SONY IMX307 F/2.2 sensörü ile gece sürüşlerinizde de mükemmel kalitede kayıt yapar. Gece gündüz farketmeksizin üstün performans ile kayıt imkanı sunmaktadır.

Xiaomi 70mai Uygulamasını Nasıl İndirebilirim?

Xiaomi 70mai Akıllı Araç Kamerası ile birlikte kullanabileceğiniz 70mai uygulamasını iPhone telefonlarınıza indirmek için buradaki, Androidli telefonlarınıza ulaşmak için buradaki bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Piranha 1326 Araç içi kamera

Piranha 1326 Araç Içi Kamera

Piranha 1326 araç içi yol kayıt kamerası ile sürüş anında tüm görüntüleri elde etmenize olanak sağlar. Araç kullanırken önemli olan olayları ve daha fazlasını sizin için kaydedebilir. Bu sayede trafikte yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı tedbir almış olursunuz.

Piranha markasının kaliteli modellerinden biri olan 1326 ile problem yaşamadan pek çok özelliğini kullanabilirsiniz.

Ürün, araç hareketli veri kaydedicisi olarak da bilinir. Bu kayıt kamerasının full HD çekim gücü sayesinde trafikte en net görüntüleri elde edebilirsiniz. Araç şarj girişine takarak pratik bir şekilde kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Sürekli kayıt halinde olduğu için video çekimi sırasında size kolaylık sağlayabilir.

Gelişmiş teknoloji özelliklerine sahip ürün, kaza veya hatalı sürücüleri kaydederek size kolaylık sunabilir. Ayrıca sizin de trafikte daha dikkatli davranmanıza yardımcı olabilir. Piranha 1326 kayıt kamerası ile daha güvenli bir sürüş keyfi yaşayabilirsiniz.

Sürüş Anında Kaliteli Kayıt İçin Etkili Özellikleri
Piranha araç içi kamera birçok özelliği ile ihtiyacınızı tam olarak karşılayabilir. Hem kullanışlı hem kaliteli bir kamera olan Piranha 1326, istediğiniz bütün özelliklere sahiptir.

  • 1080p görüntü kalitesine ve video çözünürlüğüne sahiptir.
  • HD kamera ve HD video özellikleri vardır.
  • Fotoğraf modu 300 pixels, resim formatı JPEG’dir.
  • 120 derece geniş açılı ve yüksek çözünürlüklü kamera merceği ile size farklı açılardan çekim imkanı sunar ve ekran boyutu 2.7 inçtir.
  • Hareket algılama özelliğinin yanı sıra dahili mikrofon da bulunur.
  • 32 GB hafızası ile birçok videoyu kayıt altında tutabilir.
  • LED gece görüşü özelliği vardır.
  • Piranha araç içi kamera güç kaynağına bağlandıktan sonra otomatik olarak kayda başlar. Motor kapatıldıktan sonra otomatik olarak kayıt ederek kamera kapanır.
  • Yaklaşık 180 dakika da şarj edilir.
  • Güç adaptörü, USB yardımı ile bilgisayar ve sistem üzerindeki güç kaynağı ile şarj işlemi gerçekleştirilebilir.
  • En düşük çözünürlükte 30 saate kadar kayıt yapılabilir. 3 dakika, 5 dakika ve 10 dakika gibi video kayıt seçenekleri vardır.
  • İngilizce ve Türkçe dil seçenekleri bulunur.
  • Anti-Shake özelliği mevcuttur. Piranha araç içi kamera ile sürüş anında daha kaliteli kayıtlar yapabilirsiniz.

Concord C-658 Araç İçi Kamera Tavsiyeleri

Concord C-658
  • Full HD Lens 658 IPS
  • 170° Derece Geniş Açılı Lens
  • 3,0″ inc IPS LCD
  • Acil Durumda Verilerinin Kaydını Tutmak İçin Harekete Duyarlı Sensör (optik)
  • Dahili Hareket Sensörü Desteği
  • Full HD Kayıt ve Görüntüleme
  • G Sensörü İle Kayıtlar Otomatik Kilitlenir.
  • TF Kart ile Birlikte Kullanılmalıdır, TF Kartınız Doluyken Yer ve Maliyetten Tasarruf Etmek için Eski Videonun Üzerine Yazılır (Kilitli Videoları KAPSAMAZ )

Sıkça Sorulan Sorular

Araç kamerası araç kapalıyken çalışır mı?

Araç içi kameranızda park modu özelliği var ise, araç kapalıyken bile kamera kaydınız çalışır. Park modu özelliğinin, ileri seviye araç içi kameralarında olduğunu hatırlatalım.

Araç içi kamera neden gerekli?

Araç içi kamera gerekli mi? Evet, hırsızlığa karşı büyük oranda caydırıcılık özelliğine sahiptir. Hırsızlar, arabanızı çalmaya veya zarar vermek için iki kere düşünecektir. Bunun dışında, kazalar için de önemli bir veridir. Araç içi kamera gereklidir.

Araç kameraları kaç gün kayıt yapar?

Kullandığınız kamera model, özelliklerine göre değişkenlik gösterse de ortalama 7-30 gün kayıt alma şansınız var. SD kart ve döngüsel kayıt özelliğinin (konumuzda yukarıda bahsetmiştik) kalitesine göre bu kayıt süresi değişkenlik gösterebilir.

Araç içi kamera kayıtları kaç günde silinir?

35 saate kadar kayıt alabilir. Döngüsel kayıt özelliği var ise üstüne yazar. Sd kartınızın boyutuna bağlıdır. Wi-fi özelliğiniz var ise depolama alanını daha iyi kullanıp anında buluta yedekleyebilirsiniz.

Araç içi kamera suç mu?

Kamera kaydı tutulması yasaldır. Fakat kişinin rızası olmadan kaydedemezsiniz ve mahkemede delil olarak kullanamazsınız.

Araç içi kamerası delil olur mu?

Değişen kanunlar için mutlaka hukuk danışmanlarına bu konuyu sorun.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu