Uygulama

Get Contact numara silme nasıl yapılır?

Reklam

Getcontact uygulaması son günlerde akıllı telefonlar arasında hayli popüler ve hızla yayılıyor. Kullanıcılar telefon rehberini paylaşarak kendi isminin arkadaşları tarafından nasıl rehberlerine yazıldığını, göründüğünü öğrenmeye çalışıyor. Ancak Getcontact bir takım riskleri beraberinde getiriyor. Rehberinizi kendi elinizde paylaştığınız bu uygulama başınıza iş açabilir.

GET CONTACT Numara Sorgulama Nasıl yapılır?

Uygulamayı indirip açanlar önce Search (Arama) kısmına giriyor ardından kendi telefon numaralarını yazıyorlar. Ardından ‘search’ butonuna dokunuyorsunuz ve beklemeye başlıyorsunuz.

Arama sonuçları bu ekranda görünmeye başlıyor. Girilen bu numara şu an için **** farklı rehberde kayıtlı görünüyor (tabii uygulamayı indirenlerin rehberinden bahsediyoruz). Üzerine dokunun.

İşte bu kadar. Artık sizin numaranızı kimler nasıl kaydetmiş görebilirsiniz. Bazı isimlere şaşırabilirsiniz; ancak sonuçlar gerçek. Peki sizi kimin bu şekilde kaydettiğini öğrenebilir misiniz?

Hayır. Böyle bir yol yok. Ancak bu uygulamayı yükleyerek kullanıcılar hem kendisine hem de rehberinde bulunan tüm numaraları farkında olmadan tehlikeye atıyor! Neden mi?

GETCONTACT Numara Silme Nasıl Yapılır?

GetContact, sizden izin alarak hem sizin hem de rehberinizdeki tüm numaraları sizden kopyalıyor. Zaten şu cümleyi okuduğunuzda bile rahatsız olduğunuza eminiz. Rehberde hangi isimlerde yer aldığınızı merak ediyorsunuz; ancak bu merak size pahalıya patlayabilir.

Reklam

GetContact, uygulamayı indiren kişilerin rehberindeki tüm numaraları ve isimlerini alarak kendi havuzuna aktarıyor. Ayrıca kullanıcının kendi numarası da sisteme otomatik olarak kopyalanıyor. Havuzda toplanan numaralar ve isimler, sorgulama yapan diğer kişilerle paylaşılıyor.

Kullanıcıların sisteme verdikleri bilgilerin kimlerle paylaşıldığı ve ne şekilde kullanıldığının bilinmemesi ise tehlike arz ediyor.

GET CONTACT Nasıl Silinir?

İsterseniz telefon numaranızı bu uygulamadan silebilirsiniz; böylece uygulamadan telefon numaranız silinecek ve kimse numaranızı göremeyecek. Peki silme işlemi nasıl oluyor?

Önce Settings yani Ayarlar‘a girin ve About GetContact‘a dokunun. Ardından Remove Account‘u seçin.

OK butonuna tıklayın.

[affiliate_news2 id=”9479″]

https://www.getcontact.com/en/unlist adresine girin ve numaranızı girip listeden telefon numaranızı çıkarın.

Reklam

Hemen telefon numaranızın uygulamadan silindiğini düşünmeyin. 24 saat içinde bu işlem olacak ve numaranız artık uygulamada görünmeyecek.

Ancak uygulamayı tekrar yüklediğinizde tekrar listeye girip sorgulama yapabiliyorsunuz.

En iyisi bu uygulamayı kullanmamak! AndroideGeL ailesi olarak bu tip uygulamaları indirirken ve kullanırken 2 kez düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Uygulama yüklerken nelere izin verdiğinizi mutlaka kontrol edin.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu