Google

Google’ a Avrupa Birliğinden büyük ceza!

Reklam

AB, Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle Google’a 4,3 milyar avro para cezası verdi.

AB, Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle Google‘a 4,3 milyar avro para cezası verdi.

Pozisyonunu kötüye kullandı

3 yılı aşkın bir süredir Google’ın Android işletim sistemi hakkında soruşturma yürüten Avrupa Komisyonu, 3 konuya odaklanmış durumda.

Bunlardan ilki Google’ın başta Crhome tarayıcısı olmak üzere pek çok uygulamayı Android işletim sisteminde varsayılan olarak yerleştirmesi.

Dikkat çekilen ikinci nokta ise Google’ın, akıllı telefon üreticilerini kendi hizmetlerine(Gmail, Google Chrome veya Haritalar gibi) alternatif üretmeme konusunda zorlaması.

Son ve belki de en önemli nokta ise Google’ın; akıllı telefon üreticilerine ve operatörlere teşvik vermesi. İddialara göre şirket, Google arama motorunun varsayılan arama motoru olarak ayarlanması için şirketlere ödeme yapıyor.

Reklam

Kaynak: AA

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu