Android

Google Android TV Kullanımı Ne Kadar?

Reklam

Google’ın hizmetlerinden birisi olan Android TV ne kadar kullanılıyor merak ediyorsanız detaylar bu yazımızda. Ortaya çıkan son verilere göre Google Android TV kullanımı ne kadar merak edenler için 10 milyon kullanıcı barajını aşmayı başardığı görüldü.

Google TV hizmetiyle birlikte televizyon dünyasına giriş yapmayı hedefleyen Google ilk adımında düşündüğü kadar başarılı olamamıştı. Bunun üzerine pes etmeyerek ilk Android TV cihazını 2014 yılında duyurdu. Ancak bu dönemde cihazın işletim sisteminde; Sony, Sharp ve Nvidia Shield firmalarının imzası bulunmaktaydı.

Bir dönem önce Google’ın arka planda kalan hizmetleri arasında duran Android TV artık kendini ön plana çıkarmaya başladı. Artık 10 milyonun üzerinde kullanıcı kitlesiyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Google Android TV işletim sistemi genel anlamda Avrupa ve Asya merkezli kullanıcılara hitap ediyor.

Yaklaşık olarak 100’ün üzerinde TV operatörü tarafından tercih edilen Google Android TV telefon ve televizyon arasında bir eşleyici sistem de oluşturuyor. Örneğin bu sistem aracılığıyla telefonlarda yer alan medya dosyalarını ilgili zamanlarda direkt olarak televizyonunuza da aktarabiliyorsunuz. TV ve telefonlar arasında medya aktarımı için TV Cast özelliğini kullanmanız yeterli olacaktır.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu