Teknoloji Haberleri

Google: Artık Yıl Doodle Oldu!

Reklam

Bugün 29 Şubat yani Artık Yıl. Google’ un böylesi özel günlerde Doodle kullandığını biliyoruz. 29 Şubat’ a adım atar atmaz Google bu özel güne ait bir Doodle yayınladı.

Merak edilen artık yıl nedir?

Son  olarak “sevgililer günü” için Doodle yayınlayan arama motoru Google, bu özel gün içinde animasyon kullanmıştı. Artık yıl Doodle’ ı da animasyon kullanılarak yayınlandı. Bugünün Doodle’ ına baktığımızda üzerinde 28 ve 1 yazan, 28 Şubat ve 1 Mart’ı çağrıştıran iki tavşanın arasında giren 29 yazılı bir tavşanı görüyoruz. Bu şekilde 29 Şubat gününün eklenmesiyle artık yıl oluşuyor.
Doodle her zamanki gibi bir sosyal paylaşım butonuna sahip. Bugüne özel Doodle’ ı sosyal medya hesaplarımızdan Google+Facebook ve Twitter ile paylaşabiliyoruz.

Google: Artık Yıl Doodle Oldu!

Artık Yıl Ne Anlama Geliyor?

Artık yıl, Gregoryen takviminde (Miladî takvim) 365 yerine 366 günü olan yıl. Bu fazladan gün (artık gün), normalde 28 gün olan şubat ayına 29 Şubat’ın eklenmesi ile elde edilir. Dört yılda bir yapılan bu uygulamanın nedeni Dünya’nın Güneş çevresinde dönme süresinin (astronomik yıl), Güneş’in aynı meridyenden iki kez geçişi arasındaki ortalama zamanın (gün) tam katı olmamasıdır. Bir astronomik yıl yaklaşık olarak 365,242 gün olmasına rağmen normal bir takvim yılı 365 gündür.

Artık yıl uygulaması ilk olarak MS 46 yılında, Jülyen Takvimi’nde uygulanmıştır.

Reklam

Kaynak: Artık yıl (Vikipedi)

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu