Teknoloji Haberleri

Google, Sevgililer Günü’nü unutmadı

Reklam

Google “14 Şubat Sevgililer Gününe” özel değişik ve birbirinden güzel doodle hazırladı. Dünyanın sayılı şirketlerinden Google Sevgililer Gününü unutmayarak bizleri şaşırtmadı. Bildiğiniz gibi Google, özel günlerde, dini bayramlarda, ülkelerin bayramlarında yerel olarak doodle hazırlıyor. 

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü dünyanın çeşitli yerlerinde kutlanan özel bir gün. Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” (İngilizce: St. Valentine’s Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Göz Atın:  'Rüyada dolar görmek' araması Google' da trends oldu!

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu