Teknoloji Haberleri

Google: Mobil Aramalar PC Aramalarını Solladı

Reklam

Google üzerinde mobil platformlardan daha fazla arama yapıldığı artık kesinleşti. İki farklı Google kaynağı tarafından tespit edilen verilerle ilgili Google tarafından ilk kez resmi bir açıklama yapıldı. Mobil aramalar istatistiği paylaşıldı.

Google arama bölümünde başkan yardımcılığı yapan Amit Singhal içerisinde yer aldığı Code Mobile konferansında 100 milyar üzerindeki Google aramalarının büyük bir çoğunluğunun mobil cihazlarda yapıldığını açıkladı.

“Mobil aygıtlarda ilk kez kişisel bilgisayarlardan daha çok arama yapıldı” açıklamasındaki mobil cihazlar 6 inçten küçük. Tablet gibi daha büyük cihazlar bu tanıma dahil değil.

Google için mobil aramalara yönelik artan ilgi nasıl bir haber olacak? İyi mi yoksa kötü mü? Adsense reklamlarından büyük miktarda gelir elde eden Google için bu durumun pek iyi olduğunu söyleyemeyiz. Facebook mobil uygulama geliştirmelerinde Google’dan bir adım daha önde gibi duruyor. Google bu konudaki açıklarını kapatabilmek adına bağlamsal arama ve uygulama ara yüzünde arama gibi faktörleri ön plana çıkaran Google Now platformunu ve bunun yanı sıra Alphabet adını verdiği yeni yapılanma düzeniyle birlikte mobil platformda yaşanan önemli değişikliklere ayak uydurmayı hedefliyor.

Google tarafından paylaşılan diğer önemli veride, Google veri tabanında günümüze dek 100 milyarı aşkın uygulama içerisinde bağlantı aranabilir özellikte endeksliydi. Singhal, Android uygulamalarına endekslenen bağlantıların %40’tan fazlasının mobil aramalarda ilk sayfada görüldüğünü söyledi.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu