Teknoloji Haberleri

Google’dan “Mobil Dostu” Arama Algoritması

Reklam

İnternetin dev arama kaynağı Google, internet sitelerinin kaderini değiştirmek üzere yeni bir değişikliğin altına imza atıyor. Yarından sonra Google arama sonuçlarında büyük değişiklikler yaşanacak.

Yeni değişiklik mobil cihazları baz almakta. Mobil cihazlarda yapılan aramalar için daha fazla mobil uyumlu faktörlerin arama sonuçlarında çıkması sağlanacak. Mobil uygulamaların ağırlıklı kullanım oranları da hesap edilerek arama sonuçlarında büyük oranda değişme yaşanacak.

Bir anlamda Google’ın mobil dostu web sitelerini ödüllendireceğini söyleyebiliriz. Mobil uyumlu temaya sahip olan siteler arama sonuçlarında daha fazla yükselecek. Mobil uyumlu temaya sahip olmayan sitelerse arama sonuçlarında daha geri sıralara düşerek ziyaretçi kaybetmeye başlayacak.

Google bu atılımıyla bütün internet sitelerini mobil uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor. Google’ın yeni algoritma değişikliğinin yarın itibariyle başlaması bekleniyor.

Google’ın uzun zamandır mobil cihazlara yönelik çalışmalar yaptığı biliniyordu.

Google’ın bir süredir mobil uyumlu internet sitelerine daha fazla değer verdiği ve onlara destek olacağı bilinmekteydi. Google’ın hemen algoritma değişikliğine gitmemesinin sebebi site sahiplerine biraz zaman tanımaktı. Google artık bu zamanın dolduğunu ve algoritma değişikliğine gidilmesi gerektiğini düşündü. Bu yeniliğe uymayan internet siteleri arama motorlarında geriye düşerek trafik kaybı yaşarken dolayısıyla site sahipleri büyük bir gelir kaybı yaşamak zorunda kalacak.

Reklam

Google doğru bilgi sunanı daha fazla yükseltecek.

Göz Atın:  AnTuTu: En Güçlü Mobil İşlemciler

Google web siteleri üzerinde bilgi doğruluğuna oldukça önem veriyor. Sitelerin ziyaretçilerine sunduğu bilgilerin doğruluğunu araştırmaya başlayan ve bu kategoride “Bilgiye Dayalı Güven Algoritması” geliştirmekte olan Google ekibi, şuan için 2.8 milyar kadar bilginin yer almakta olduğu bilgi kasabasından faydalanacak ve internet kullanıcılarına doğru bilgi sunan web sitelerini arama sonuçlarında daha üst sıralara taşıyacak. Henüz Google tarafından bu konuyla ilgili net bir açıklama yapılmadı.

Siteniz Mobil uyumlu değil ise OkayNET Bilişim‘ den destek alabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu