Google

Google’dan Android’de güvenlik açığı bulana müthiş ödül!

Reklam

Mobil telefonların en büyük zaafiyetlerinin başında gelen güvenlik açığı problemine çözüm arayan Google, Android Güvenlik Ödülleri kapsamında verdiği ödül miktarını 4 kat arttırarak 200 bin dolar seviyesine çıkarmaya karar verdi.

Son dönemde ortaya çıkan Judy isimli kötü yazılımın 36,5 milyondan fazla Android cihaza bulaşmasının ardından Google atağa geçerek güvenlik önlemlerini arttırdı. Firma Android Güvenlik Ödülleri kapsamında Android işletim sisteminde hata bulana 2016’da 50 bin dolar olan miktarı 200 bin dolara çıkardı.

Android’te hata bulan kullanıcı, bunu şirkete bildirdiği takdirde 200 bin dolarlık ödülün sahibi olacak. Şirket, geçtiğimiz yıl güvenlik araştırmacıları tarafından 450’den fazla güvenlik açığı raporu aldığını belirtiyor.

Akıllı telefonlarda güvenlik bir hayli önem arz ediyor. Zira bu cihazlar artık hayatımızın bir parçası oldu ve en özel bilgilerimiz dahil birçok veriyi akıllı telefonlarda depolayabiliyoruz. Buna banka hesabı ve kimlik bilgileri de dahil…

Hal böyle olunca her insan akıllı telefonlarının üst düzey güvenlik sunmasını istiyor. Apple, mobil cihazlarında üst düzey güvenlik sunduğu için bu konuda nispeten daha rahat. Fakat Google için aynısı geçerli değil. Açık kaynaklı olmasıyla bilinen Android, sık sık kötü yazılımlara maruz kalabiliyor.

Google'Dan Android'De Güvenlik Açığı Bulana Müthiş Ödül!

Gelişmeler üzerine ABD’li teknoloji ve yazılım şirketi Google, para ödülünü 4 kat artırmaya karar verdi. Bundan böyle Android’de açık veya hata bulan kullanıcılar, 200 bin dolara kadar para ödülü kazanabilecek. Söz konusu ödül, geçtiğimiz sene 50 bin dolardı.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu