Teknoloji Haberleri

Google’ın Açığını Bulan Yaşadı

Reklam

Çevrimiçi ortamda %100 güvenlikten söz etmek kesinlikle mümkün değildir. İnternetin devleri en son teknolojileri kullanarak güvenlik seviyesini maksimum düzeyde tutmaya çalışsalar da bazen ufak güvenlik açıklarını gözden kaçırabiliyorlar. Bu durum maalesef her zaman internet kullanıcılarının kafasında bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde Apple markasının iCloud servisinde yaşanan sıkıntı yüzünden birçok ünlü ismin özel fotoğrafları internete sızmıştı.

Açığı Bulan, Ödülü Kazanıyor

İnternet açık bulmak her zaman mümkündür. Bu yüzden Apple, Samsung vb. dev kuruluşlar kullandıkları sistemin varsa açıklarının tespit edilebilmesi için beyaz şapkalı hackerlarla çalışıyor. Şirketin çalışmakta olduğu beyaz hackerlar sistemde oluşan açıkları tespit ederek can sıkıcı durumların yaşanmaması için gerekli müdahaleyi yapıyorlar.
Google tarafından düzenlenen “Vulnerability Reward Program” güvenlik açığı bulan beyaz hackerlara değişen rakamlarda parayla ödüllendiriyor.
Bu durumun son örneği olarak Polonya merkezli bir grup hackeri örnek gösterebiliriz. Polonyalı hacker grubu Google bulut teknolojisi üzerinde tespit ettikleri açığın karşılığında 50 bin dolar ödül kazandı.

Yukarıda bahsi geçen durum Google’ın en büyük ödülü değil. Daha öncede Chrome’u hacklemeyi başaranları 2 milyonun üzerinde parayla ödüllendirmişti.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu