Htc

HTC 10 Resmen Tanıtıldı!

Reklam

HTC firması neredeyse 1 yıldır büyük bir gizlilik içerisinde yeni amiral gemisi üzerine çalışmalarını sürdürmekteydi. Nihayet 12 Nisan 2016 tarihinde HTC 10 resmi olarak tüm dünyaya tanıtıldı. Müşteri tarafından bırakılan geri bildirimleri göz önünde bulunduran, farklı görüşleri önemseyen tutumuyla çalışmalarını sürdüren HTC birçok farklılığı bünyesinde barındıran, karşı tarafın tüm beklentilerini karşılayan bir amiral gemisi modeli ile karşımıza çıktı. Şimdi tüm ayrıntılarıyla yeni amiral gemisi HTC 10 tüm özelliklerini inceleyelim…

HTC 10 DA ESTETİK TASARIM

HTC firmasının yeni amiral gemisi HTC 10 akıllı telefon modeli ince duruşuyla dikkat çeken, metal kasayla ön plana çıkıyor. Çerçeveleri ise One A9 modeline göre daha da inceltilmiş durumda. Son zamanlarda akıllı telefon kullanıcılarının vazgeçilmesi haline gelmeyi başaran parmak izi sensöru de HTC 10’da yer alıyor.

Htc 10 Resmen Tanıtıldı!

Sensörun tepkime süresi yaklaşık olarak 0,2 saniye oluşuyla dikkat çekiyor. Ayrıca bu modelde daha önceki serilerde yer alan ve büyük eleştirilerin odağı haline gelmiş olan sanal kontrol butonları ve HTC logosu da kaldırılmış durumda. Bu özellikler gereksiz yer kapladığı gerekçesiyle eleştirilmekteydi.

EN İYİ HOPARLÖR

Reklam

Bugüne dek alışılmış bir kavram haline gelen stereo hoparlör kavramı HTC 10’da geçerliliğini yitirmiş durumda. Farklı, daha iyi bir alternatifle karşı karşıya kalıyoruz. Bugüne kadar en iyi mobil hoparlör seçeneği olan BoomSound Hi-Fi Edition HTC 10 donanımları arasında yerini almış durumda.

Htc 10 Resmen Tanıtıldı!

Ses kalite düzeyini daha da artırmak açısından her hoparlör farklı amplifikatörler ile birlikte ayrılmış, kaliteli düzeylerde yüksek ve alçak ses frekanslı hoparlör alternatifinin yanı sıra uzay ses kalitesinde, 8µm inceliğinde polimer bir diyaframa ve mevcut frekans aralığının iki katını aşan zengin ses yayan %70 kadar büyütülmüş sürücülere sahip…

HTC 10 YENİ BİR TEMAYLA GELDİ

HTC 10’un yenilenen teması kullanıcılarına düzenleme özgürlüğü sunuyor. Yani ana menü ekranını kendi isteğinize göre şekillendirmeniz mümkün.

Htc 10 Resmen Tanıtıldı!

Reklam

Kullanıcı özgürlüğünü önemseyen bu yeni temanın ismi HTC Freestyle olarak karşımıza çıkıyor. Eski standart ızgara sistemini arka planda bırakan bu tema sayesinde ana menüyü dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.

HTC 10 GÜÇLÜ BATARYA ÖZELLİĞİ

Her açıdan iddialı bir giriş yapan HTC 10 3000 mAh değerinde güçlü bataryasıyla da dikkat çekiyor. Bu bataryayla yaklaşık olarak 2 gün kullanılabilmesi planlanan HTC 10’da Snapdragon 820’nin ve Sense 8.0 ara yüzünün batarya kullanımı açısından daha verimli bir durumda olması dolayısıyla şarjı daha üzün süre yetecek.

Htc 10 - Samsung Galaxy S7 Karşılaştırma

HTC 10 bataryası yalnızca güçlü, uzun süre kullanım özelliğiyle dikkat çekmiyor. Aynı zamanda mevcut bulunan Quick Charge 3.0 desteğiyle daha hızlı olarak şarj edilebiliyor. Bazı açıklamaları dikkate alacak olursak yarım saatlik bir sürede telefon şarjının %50’ye kadar dolabileceğini söyleyebiliriz.

HTC 10 SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Güçlü sistemsel özellikleri ile birlikte ön plana çıkmayı başaran HTC 10 akıllı telefon modeli yeni bir amiral gemisi olarak sistemsel özellikler açısından ödün vermiyor.

161 gram ağırlığında olan HTC 10’da 5.2 inç genişliğinde ve Quad HD, Gorilla Glass 4, 570 ppi, Super LCD 5 ekran özellikleriyle dikkat çekiyor.

Telefonda kullanılan Snapdragon 820 işlemci modeli 2.2 GHz hızında. Grafik birimi ise Adreno 530 GPU olarak tercih edilmiş.

Telefonda oldukça geniş bir depolama alanı ve RAM özelliği de dikkat çekmekte. Telefonun dahili hafızası 32-64 GB arasında değişirken hafıza kartı 2TB’a kadar desteklemekte. RAM özelliği ise 4GB kadar.

Htc 10 Resmen Tanıtıldı!

Son zamanların en iyi kameralarından bir tanesine sahip olan HTC 10’da 12 Megapiksel Ultrapixel 2, çift LED flaş, OIS, lazer otofokus, kamera özelliği yer alıyor. Ön kamerası ise 5MP Ultrapixel özelliğinde.

HTC 10 bağlantı özellikleri: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 4.2, NFC, USB 3.1, 1. Nesil USB Type-C, LTE Cat.9

HTC 10 İşletim Sistemi: Sense 8.0 ara yüzünde, Android Marshmallow 6.0 kullanılmakta.

HTC 10 Renk Seçenekleri: Topaz Altın, Buzul Gümüş, Camellia Kırmızı, Karbon Gri

Htc 10 Resmen Tanıtıldı!

Şık tasarımı, güçlü sistemsel özellikleri, kullanışlı ve kullanıcıya düzenleme özgürlüğü sunan ara yüzüyle ön plana çıkan HTC 10 bir üst seviye akıllı telefon modeline geçmek isteyenler için en uygun tercihler arasında yer alıyor. Sizlerde bu telefonla ilgili tüm görüşlerinizi, yorumlarınızı, beklentilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu