Htc

HTC 10 – Samsung Galaxy S7 Karşılaştırma

Reklam

Rakipleri, Samsung Galaxy S7 ve LG G5′ in MWC 2016′ ta tanıtımını ve dünya genelinde satışını bekledikten sonra, kendi amiral gemisi HTC 10′ u resmi olarak duyuran HTC firması bu akıllı telefonundan çok şeyler bekliyor. Teknik özellikleri ve tasarımıyla dikkatimizi çeken yeni amiral gemisi HTC 10 rakipleri ile mücadeleye hazır görünüyor. Bu yazımızda merakla beklenen HTC 10 ve Galaxy S7‘ nin genel anlamda özelliklerini karşılaştırdık.

      • HTC 10 Teknik Özellikleri
      • Ekran: 5.15 inç, Quad HD ekran, Super LCD 5, Gorilla Glass 4, 570 ppi
      • İşlemci:
        • 4 adet 2.15 GHz + 4 adet 1.6 GHz hızında çalışan
      • Snapdragon 820 işlemci
        Grafik İşlemci:
        • Adreno 530 GPU
      • RAM:
        • 4 GB RAM
      • Depolama:
        • 32 GB/128 GB hafıza / 200 GB’a kadar microSD destek
      • Arka Kamera:
        • 12 Megapiksel Ultrapixel 2, çift LED flaş, OIS, lazer otofokus
      • Ön Kamera:
        • OIS özellikli 5 Megapiksel Ultrapixel
      • Pil:
        • 3000mAh
      • İşletim Sistemi:
        • Android 6.0 Marshmallow, Sense 8.0 Arayüz
      • Bağlantı:

    802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 4.1, NFC, USB Type-C

Htc 10 - Samsung Galaxy S7 Karşılaştırma

HTC 10 – Samsung Galaxy S7 Karşılaştırması: İşlemci
HTC 10, rakiplerinde olduğu gibi Qualcomm’un Snapdragon 820 işlemcisi ile birlikte geliyor. Bildiğiniz üzere Samsung’ un satış politikası gereği ülkemizde Galaxy S7, Exynos 8890 Octa işlemci modeliyle satışta. Dünya genelinde ise Galaxy S7 tıpkı HTC 10 gibi Snapdragon 820 işlemci kullanıyor. Biz doğal olarak Galaxy S7′ nin ülkemizde satışta olan modelini (Exynos 8890 Octa işlemcili) baz alıyoruz.

Ülkemizdeki modeli Galaxy S7 ve HTC 10′ u işlemci bazında karşılaştırdığımızda, kullanılan işlemcilerin performans testlerindeki verilere göre ibre Snapdragon 820‘ den yana görünüyor. Fakat Galaxy S7’ nin Exynos ile daha iyi bir performans göstermesi, cihaz üzerinde yapılan iyileştirmelerin ve üreticilerin kullandığı arayüz temizliği büyük oranda değişikliğe sebep olduğunu ortaya çıkarıyor.

Daha doğru sonuçları HTC 10 satışa çıktığında göreceğiz fakat, performans testlerine baktığımızda işlemci cephesinde HTC 10 bir adım önde göründüğünü söyleyebiliriz.

Htc 10 - Samsung Galaxy S7 Karşılaştırma

Reklam

HTC 10 – Samsung Galaxy S7 Karşılaştırması: Ekran

HTC’ nin daha önceki amiral gemilerinde FULL HD ekran kalitesi tercih etmesi ve rakip markaların amiral gemilerine göre daha iyi bir grafik performansı hedefleyen firma, yeni amiral gemisinde 5.2 inçlik bir ekran ve 1440 x 2560 piksel çözünürlük ile karşımızda. HTC, yeni modelinde ekran kalitesini daha da artırmış gözüküyor.

10, 570 ppi piksel yoğunluğuna sahip Corning Gorilla Glass 4 korumali ekran ile karşımızda.

Samsung Galaxy S7 tarafına baktığımızda ise, 5.1 inç ekranında 1440 x 2560 piksel çözünürlük var. Samsung uzunca bir zamandır 2K çözünürlükte ekran kullanıyor. Ayrıca, Super AMOLED ekranı desteği ile birlikte gerçekten iyi bir renk deneyimini kullanıcılarına yansıtıyor.

Htc 10 - Samsung Galaxy S7 Karşılaştırma

HTC 10 – Samsung Galaxy S7 Karşılaştırması: Kamera

Reklam

HTC 10 tanıtımından önce devamlı teaser videolar ile karşımıza çıktı ve merak uyandırdı. Bu tanıtım videoların bazılarında ise kamera özelliklerine vurgu yapmıştı. HTC 10, ön kamerasında OIS yani Optik İmaj Sabitleme teknolojisini kullanan ilk telefon olma ünvanı ile kamerasına ne kadar önem verdiğini ortaya koyuyor.

Cihazın kamera özelliklerine baktığımızda 12 MP çözünürlüğünde f/1.8 diyafram aralığı olan kamerası, OIS desteğinin yanı sıra 4K video kayıt deneyimi sunuyor.

HTC 10, kamera tarafında ise rakibi Galaxy S7 oldukça güçlü. Galaxy S7′ nin 12 MP çözünürlüğünde ve f/1.7 diyafram aralığına sahip olması, 1.4 µm piksel büyüklüğü ile düşük ışıkta oldukça iyi sonuçlar vermesi ise bu alandaki rekabetin galibini belirlememizde bizi biraz zorluyor. Kamera teknik özelliklerine baktığımızda Galaxy S7′ nin öne çıktığını görebiliyoruz. Tekrar hatırlatalım HTC 10 piyasaya çıktığında ve kullanım raporları geldiğinde iddialı olduğu kamera alanında belki de Samsung Galaxy S7′ den daha iyi sonuçlar alındığını görebiliriz. Bekleyelim…

Htc 10 - Samsung Galaxy S7 Karşılaştırma

HTC 10 – Samsung Galaxy S7 Karşılaştırması: Depolama ve RAM

Bir önceki modeli One M9′ da olduğu gibi 32 GB dahili depolama kullanan HTC 10, RAM tarafında 3 GB olan belleği 4 GB olarak yükseltmeye gitmiş. 64 GB dahili hafıza seçeneği de bulunan HTC 10, microSD kart girişi kullanmaya ve hafıza artırımına izin vermeye devam ediyor.

Galaxy S7′ de ise, 32 GB ve 64 GB dahili depolama seçenekleri verilirken, her iki seçenekte de 4 GB RAM kullanılıyor. Ayrıca HTC 10′ da olduğu gibi S7′ de microSD kart girişi kullanılıyor.

Htc 10 - Samsung Galaxy S7 Karşılaştırma

HTC 10 – Samsung Galaxy S7 Karşılaştırması: Batarya

Tanıtım videolarından da gördüğümüz gibi HTC yeni amiral gemisi akıllı telefonunda batarya alanında da iddialı. Firma, rakiplerine oranla daha iyi bir batarya deneyimi sunacağını özellikle belirtiyor. HTC 10, 3000 mAh kapasiteli batarya ile birlikte geliyor, ayrıca yazılımsal optimizasyonlarında kullanılabileceğini belirtelim.

Rakibi olan Galaxy S7′ de aynı şekilde 3000 mAh kapasiteli batarya ile geliyor. Burada belirleyici olacak olan her iki telefonun kullandığı yazılımın bataryalarına etkisi ve günlük kullanıma yansıması.

HTC 10 – Samsung Galaxy S7 Karşılaştırması: Genel Değerlendirme
HTC 10 ve Galaxy S7′ yi genel anlamda değerlendirdiğimizde, performans açısından iki telefon arasında çok fark bulunmamakla birlikte, kamera özelliklerinin ve gücünün ilerleyen günlerde yapılacak gerçek testler ile hangi telefonu tercih edeceğinizi etkiyebilir.

Her karşılaştırmamızda söylediğimiz gibi, cihazların yazılımsal farklılıkları bulunmakta. Bu yazılımsal farklılıklar kullanım deneyiminizi etkileyebilir.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu