Huawei

Huawei Mate 50 Serisi Geliyor!

Reklam

Huawei beklenen açıklamayı nihayet yaparak Mate 50 serisini 6 Eylül tarihinde Çin’de düzenleyeceği etkinlikte duyuracağını açıkladı. Açıklanan lansman bilgilerine göre bir çok yeniliğin paylaşılacağı etkinlikte Huawei Mate 50 serisi tanıtılacak.

Henüz hakkında pek bir bilgiye sahip olunmayan Mate 50 serisi, daha henüz piyasaya çıkmadan bir çok konuda gündem olmaya devam ediyor. Uzak doğu akıllı telefon pazarında rağbet gören Huawei Mate ailesi, Avrupa ve Türkiye pazarında ne zaman satışa çıkacağı hakkında henüz bir bilgi yok.

6 Eylül tarihinde Çin’ de gerçekleşen bu lansmanda diğer ülke pazarları hakkında da bilgiler verileceği gelen duyumlar arasında.

Mate 50 serisi tanıtıldıktan kısa bir süre sonra Çin’de satışa çıkacak. Satışa çıkacak Mate 50 serisi aşağıdaki modellerden oluşuyor.

  • Huawei Mate 50
  • Mate 50e
  • Mate 50 Pro
  • Mate 50 RS Edition

Bu modellerin kullanacağı işlemciler ise birbirinden farklı. Mate 50 Qualcomm Snapdragon 888 ile gelirken, Mate 50e Qualcomm Snapdragon 778G işlemcileri kullanılacak. Pro ve Rs Edition modellerinde ise Huawei işlemci olarak Kirin 900S yonga setini kullanmayı tercih etmiş durumda.

Hauwei Mate 50 Serisi 4 Farkli Cihaz

Reklam

Kirin 9000S işlemci yonga seti daha önce kullanılmamıştı. Firmanın bu işlemciyi tercih etmesinin nedeni ise Kirin 9000 üzerinden Amerika’nın uyguladığı yaptırımlar olduğu düşünülüyor.

Huawei kamera konusunda yıllarca işbirliği yaptığı Leica yerine yeni kamera motoru XMage’ i de etkinlikte tanıtmayı planlıyor. Leica ile anlaşması sonlanan Huawei’ nin kamera konusunda nasıl adımlar atacağı merak ediliyordu.

Tüm bu soruların cevabını 6 Eylül 2022 tarihinde Huawei lansmanında öğrenmiş olacağız. Leica’nın da bir başka Çinli telefon üreticisi Xiaomi ile işbirliğine gittiğini belirtelim.

Mate 50 serisi ile gelen duyumlarda, 4G LTE bağlantısı destekleyeceğini, 5G bağlantının kullanılmayacağını biliyoruz. Mate 50 serisinde 8 GB Ram olacak. Depolama alanında ise 128 GB, 256 GB, 512 GB olmak üzere üç farklı seçenek ortaya çıkmış durumda. Mate 50 modelinin ise 66w hızlı şarj desteğine sahip 4400 mAh batarya ile geleceği düşünülüyor. Kablosuz şarj imkanı da bulunacağı bildiriliyor.

Hauwei Mate 50 Harmonyos

7 Eylül’de Çin’de satışa çıkacak olan cihazlar, kutudan HarmonyOS 3.0 işletim sistemi ile birlikte gelecek. Yeni Harmony OS 3.0 geçtiğimiz günlerde tanıtılmış ve beğeni toplamıştı.

Reklam
Göz Atın:  Huawei Mate 40 Pro Teknik Özellikleri

Huawei markasının Leica ile anlaşmasını sonlandırması hakkında neler düşünüyorsunuz? Kamera kalitesi deyince akla gelen ilk firmalardan olan Huawei bu açığı nasıl kapatacak? Ya da başka bir deyişle kapatabilecek mi? Bu konuda sizin düşünceleriniz neler, aşağıdaki yorumlar kısmından lütfen paylaşın.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu