Huawei

Huawei P9 Lite (2017) Satışa Sunuldu!

Reklam

Ülkemizde oldukça rağbet gören Huawei P9 Lite, firmanın 2017 modelini duyurmasıyla kullanıcıları heyecanlandırdı. Huawei ülkemizde düzenlediği bir etkinlikle Huawei P9 Lite (2017) akıllı telefonunu tanıttı. Orta seviye akıllı telefon pazarına hitap edecek olan yeni Huawei P9 Lite (2017) bakalım bir önceki modeli kadar ülkemizde tutacak mı? Yeni Huawei P9 Lite (2017) ülkemizde hangi fiyat ile satışa çıktı?

Firmadan gelen bilgilere göre şu ana kadar Huawei P9 Lite (2017) ile ilgili iyi bir dönüş aldıkları. Bu yeni versiyon P9 Lite Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2017′ de duyurulan Huawei P10 ile hemen hemen aynı tasarıma sahip. Huawei P9 Lite (2017) altın, beyaz ve sarı olmak üzere 3 ayrı renk ile karşımıza çıkıyor.

Bir önceki versiyona göre daha yuvarlak hatlara sahip olan akıllı telefon, metal çerçeveler ile ayrı bir hava ve arka yüzeyindeki cam ile dikkatleri üzerinde toplamayı şimdiden başarıyor. Arka tarafında parmak izi sensörü bulunan Huawei P9 Lite (2017) ile ilgili beklentiler bir önceki versiyona göre oldukça yükselmiş durumda.

5.2 inç boyutlu ekranda Full HD çözünürlüğe sahip olan telefonda, 2.5D cam teknolojisi kullanılmış. Huawei’ nin kendi üretimi olan 16 nm sürecinde üretilen 8 çekirdekli Kirin 655 işlemcisi ile birlikte gelen Huawei P9 Lite (2017), grafik birimi olarak Mali-T830MP2 tercih edilmiş. Yeni versiyonun orta seviye pazara hitap ettiğini düşünürsek işlemcisinin ve grafik biriminin oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. Aynı fiyat aralığına sahip diğer markaların telefonlarını incelediğimizde Huawei P9 Lite (2017) öne çıkıyor.

Huawei P9 Lite (2017)
Huawei P9 Lite (2017)

Telefonun diğer teknik özelliklerine kısaca baktığımızda 16 GB dahili depolama alanı olduğu görülüyor. MicroSD kart desteğinin bulunması artı bir değer katarken bataryanın 3000 mAh olması kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye çıkartacak gibi duruyor. Son zamanlarda çıkan diğer akıllı telefon modellerine baktığımızda ve Huawei P9 Lite‘ ın önceki versiyonuna göre aynı olan batarya değerinin Huawei arayüzü ile birleştiğinde oldukça iyi sonuçlar verdiğini hatırlatalım.

Teknik özellikleri incelerken özellikle bu konuda takıntısı olan bir kullanıcı iseniz mutlaka işlemci, ram, grafik biriminin satın alacağınız firmanın kullandığı arayüz ile rezil veya vezir olabileceği gerçeğini göz önünde bulundurmanızda fayda var. Huawei, yeni versiyonda ayrıca 3 GB RAM kullanmış. Tüm bu teknik özellikleri aşağıdaki tablodan da inceleyebilirsiniz.

Reklam
Huawei P9 Lite (2017)
Huawei P9 Lite (2017)

Bazı firmalar piyasada tutunan modellerinin yeni versiyonlarını ufak tefek değişiklikler ile kullanıcılara sunuyor. Akıllı telefon piyasasında bolca örneğini gördüğümüz bu modeller daha sonrasında fiyasko satış oranları ile karşılaşabiliyor. Huawei bakalım bu durumla karşılaşacak mı?

Bir önceki versiyonda Türkiye’ de hatırı sayılır bir kitleye ulaşan Huawei P9 Lite bakalım yenilenmiş, güçlendirilmiş 2017 modeli ile orta seviye segmentine damga vurabilecek mi?

Ülkemizde bulunan operatörler birbirinden farklı kampanyalar yapıyor, P9 Lite almaya karar verdiğinizde mutlaka operatörlerin kampanyalarına da göz atın.

Huawei P9 Lite (2017) Teknik Özellikleri

  • Boyut: 72,94 mm x 147,2 mm x 7,6 mm
  • Ekran: 5.2 inç FHD
  • İşlemci: 8 Çekirdekli Kirin 655
  • GPU (Grafik Birim): Mali-T830MP2
  • RAM: 3 GB
  • Depolama: 16 GB + microSD kart desteği
  • Kamera: 12 MP arka, 8 MP ön
  • İşletim Sistemi: Android 7.0 Nougat + EMUI 5.0
  • Batarya: 3000 mAh
  • 4.5G ile Uyumu: CAT 4
  • 4.5G İndirme (Download) Hızı: 150 Mbps
  • Satış Fiyatı: 1399 TL

Not: Huawei P9 Lite (2017) ekranı 1 ay içinde kırılırsa, kullanıcı hatası olmasına rağmen Huawei kullanıcılara ücretsiz ekran değişim hizmeti sunacak.

İşte Huawei P9 Lite 2017 Tanıtım Videosu

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

14 Yorum

  1. incelemelerinize dayanarak sizce General Mobile GM 5 Plus’mı? Yoksa Huawei P9 Lite mı? Hangisini tavsiye edersiniz?

  2. Arkadaşlar sizce? Lütfen yorum yapın birtürlü karar veremedim 🙂 General Mobile GM 5 Plus mı? Huawei P9 Lite mı?

  3. #digitaltrends Twitter da 2017 modelinin gayet iyi olduğuna dair haberler gördüm. Geçen seneki modeli kullanıp da memnun olan arkadaş var mı? Tanıtım videosu eklesenişz yazı çok daha iyi olurmuş 🙂

  4. Huawei P9 lite arkadaşlarım çok methediyor. 2017 modelini sizce nasıl alınır mı? Daha ayrıntılı bilgi verecek var mı? Site çok iyi bu arada, başarılar

    1. Sitemiz hakkında övgünüzden dolayı Teşekkürler Hatice hanım, Huawei P9 Lite konusuna gelince özellikler, fiyat – performans konusunda kullanıcıların yorumlarını takip etmenizde fayda var…

  5. Huawei P9 lite fırtınası kasıp kavuruyor vallahi ne iş bu telefon ya benim de dikkatimi çekti.

  6. Anladığım kadarıyla yoğun bir ilgi var Huawei P9 Lite 2017, çok enteresan geçenki modeli de ülkemizde baya konuşulmuştu. Acaba fiyattan dolayı mı 1400 TL yoksa özellikleri yada kullanımı mı?

  7. Arkadaşlar bataryası ne durumda nasıl gidiyor? Androidegel.com batarya performansı hakkında yazı bekliyorum!

  8. Huawei P9 Lite (2017) çıktı mı yani şu an bizim ülkemizde var mı? Operatör demişsiniz yazınızda hangileri kıyaslama vs bunlar eksik konuda, lütfen…

  9. yahu nereye baksam Huawei P9 Lite 2017 konusu arkadaş nedir yani bu telefon bu kadar mı iyi de konuşuluyor? Özelliklerini okudum fena değilde o fiyat ne lan 🙂 fiyat iyiymiş aldım geri lafımı 🙂

  10. Huawei P9 Lite ne övdüler kardeşim sanki Samsung Galaxy S8 🙂 Şaka maka bir yana S8 geliyor aysonu huwaei filan kalmaz ortalıkta, dağılın :=)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu