Huawei

Huawei P9 Lite Bilinmeyen Özellikler!

Reklam

Huawei firması bildiğiniz gibi Çin’in büyüyen teknoloji şirketlerinden biri, akıllı telefon pazarında satışa sunduğu yeni amiral gemisi telefonları olan P9 ve P9 Plus’ın özellikleri düşürülmüş versiyonu olan P9 Lite’ ı resmen duyurdu. Orta seviye akıllı telefon pazarına hitap edecek olan telefonun tasarım açısından abisi Huawei P9 ile bir farkı görünmüyor.

Fakat Huawei P9 Lite donanım özelliklerini oldukça düşüren firma böylece orta segment seviye pazarında iddialı duruma gelmeyi amaçlamış. Huawei’nin P9 cihazı ile P9 Lite arasında çok ciddi bir fark bulunmuyor.

Huawei P9 Lite modelinde 5.2 inç boyutunda Full HD çözünürlüğe sahip IPS ekran bulunuyor. İşlemci gücü ise Kirin 650 modelinden alan telefonun bu işlemcisi sekiz çekirdekli ve 2 GHz çalışma frenkansına sahip. Ayrıca telefonda 2GB/3GB RAM’e yer verilmiş.

16 GB dahili depolama alanına sahip olan telefonda, isteyen kullanıcılar ikinci SIM kart yuvasına microSD kart takarak depolama alanını 128 GB’a kadar çıkartabilecek.

Huawei P9 Lite modelinde bir diğer önemli donanım kısıtlaması da kameralarda. Cihazın arka kısmında LED flaş destekli 13 Megapiksel kamera bulunuyor. Ön tarafta ise 8 Megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. USB Type-C giriş desteği ve parmak izi sensörüne sahip telefonu batarya kapasitesi ise 3000 mAh olarak belirlenmiş.

Huawei’nin kendi yazılımı olan EMUI 4.1 kullanıcı arayüzü ve Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemi ile gelen telefon, Mayıs ayından itibaren satışa sunulacak. Huawei P9 Lite’ın fiyatı ise 299 Euro.

Reklam

Resmi tanıtımından sonra ortaya çıkan donanım özellikleri ve fiyatının da belirlenmesinin ardından, daha önce ortaya çıkan iddiaların da doğru çıktığı görüldü.

Huawei P9 lite Türkçe İnceleme

Özellikle geçtiğimiz günlerde tüm detayları ile telefonun ön satışını başlatan Alman sitesi bu anlamda bir başarı yakaladı diyebiliriz.

Ancak bilgilerin sızdırılmasından çok satış yapan sitelerde bulunan bilgilerin kasıtlı olarak firma tarafından gönderildiği veya yayınlanmasına izin verildiği düşünülebilir.

Huawei P9 Lite Tasarımı Nasıl?

Ülkemizde oldukça rağbet gören Huawei P9 Lite tasarım açısından kardeşi Huawei P9 ile kıyasladığımızda çok az farklılıklar barındırıyor olsa da, Huawei telefon modelleri de görünüm itibariyle birbirine benzerlik gösteriyor. Boyut ve ağırlıklarına baktığımızda hemen hemen aynı rakamlara rastlıyoruz.

Boyu 146 mm, kalınlığı ise 7.5 mm olan P9 Lite’ın ağırlığı da hemen hemen 147 gram. Huawei telefonların her ikisin de ekranı 5.2 inç. Ekran boyutlarında herhangi farklılık bulunmuyor. Elde kullanım açsından herhangi bir zorluk yaşamayacağınız anlamına geliyor tipkı kardeşi P9 gibi…

Reklam

Renk seçeneklerine baktığımızda siyah, altın ve beyaz renk seçenekleri olan Huawei telefonun arka yüzeyde mat malzemeye yer verilmiş olduğunu görüyoruz. P9’da Leica kameraların bulunduğu kenar parlak plastik malzemeye bırakılmış. Burada tek kamera ve yanında LED flaşı var.

P9 Lite’ta parmak izi sensörü ise kardeşinde olduğu gibi aynı yerde. Parmak izi sensörün gayet iyi çalıştığına dair gelen bilgiler mevcut olduğunu da hatırlatalım.

Hoparlör telefonun alt kenarında, tek hücre olarak yer alıyor. Onun yanın tarafındaki ızgaralar ise, tamamen estetik amaçlı konumlandırılmış. İki ızgaranın ortasındaysa microUSB 2.0 portu yer alıyor. Evet, P9’da USB Type C vardı hatırlarsanız. P9 Lite’ta bu port maalesef yok.

Kulaklık girişi üst tarafta yer alıyor. Kutu içeriğinden çıkan kulaklıklar da başarılı bir ses performansı sunmakla birlikte daha iyi bir deneyim yaşamak isteyenler piyasada bulunan kaliteli kulaklık modellerine yönelmeleri gerekiyor.

Telefonun sol tarafında çekmece içinde Dual SIM kartları yerleştirebileceğiniz alan sunulmuş. Evet, P9 Lite çift SIM kart desteği sunuyor. Yine burada microSD kart girişi de mevcut.

Son olarak huawei telefon modelleri genelde tasarım açısından sorunsuz olduğunu bildiğimiz için bizi şaşırtmadı, telefonun çerçevesinin metalik malzemeye sahip olduğunu ve genel hatlarıyla telefonun görünüm anlamında memnun edici olduğunu söyleyelim.

Huawei telefon arayanlar, P9 Lite modelini gönül rahatlığıyla tercih edebilir.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 2 Ortalama: 3.5]

8 Yorum

  1. Huawei p9 lite kullanan var mı arkadaşlar bilgi verir misiniz? Yeni çıkan Huawei P9 Lite 2017 modelinde almayı düşünüyorum…

  2. Arkadaşlar ben p9 lite 2017 versiyonunu kullanıyorum çok şık bi telefon hızlı ve kamerası sizi tatmin edecek çözünürlüğü var 1400 liraya alınacak en iyi telefon . Tavsiye ederim

  3. Şuan bu telefondan yaziyorum, arada bir donuyor ama cok nadir. Ama vazgecemeyecegim bir telefon daha alali 2-3 ay kadar bir sey oldu tek tek ozellik sayamam sizlere ama kameram baya beginilen kameradir. Arkadas ortaminda genelde benim telefon kullanilir 🙂 almadan once arastirin acin bakin kurcalayin karar verin

  4. mehraba arkadaşlar bende huavei p9lite 17 kullanıcısıyım, normalde yorum yazmam forumlara ama bu telefonu alırken cok arastırma yaptım ve yorumlara bak aldım bu yuzden alacak olan arkadslara da yardımcı olmak ıcın yazıyorum. aslında ıphone kullanıcısıydım takii evime hırsız girene kadar ,telefonlar gidince eşimede kenımıde vestelin bir markasını aldım aldıgım gunden berı de pişmandım ve telefon bakıyordum kendıme , bır suru telefondan suan kullanmakda oldugum huqwei p9 lite 17 iyiki almışım dıyorum bana sankı ıphone kullanıyormus gıbı hıssettıyor ve ozellık olarak bu fıayata cok cok ıyı bır cıhazdır bence. ozellıkle kamerası muthıs o yuzden alacak olan arkadslara tavsıyemdır .. tabi sunuda unutmamak lazım teklenoji şans işidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu