Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337
Uygulama

En İyi İngilizce Türkçe Çeviri Uygulamaları

Reklam

İngilizce-Türkçe çeviri uygulamaları öğrenciler, gezginler ve iş dünyası profesyonelleri arasında giderek daha popüler hale geliyor. Bu uygulamalar, Türkçe konuşanlarla iletişim kurmayı ve Türkçe içeriklere erişmeyi kolaylaştırır. Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok uygulama arasından ihtiyaçlarınıza en uygun, en iyi İngilizce Türkçe çeviri uygulamasını bulmak zor olabilir. İşte en iyi seçimi yapmanıza yardımcı olacak bir rehber.

İngilizce-Türkçe çeviri uygulaması seçerken göz önünde bulundurmanız gereken ilk şey, ne tür bir içeriğe erişmek istediğinizdir. Pek çok uygulama temel kelime ve deyim çevirileri sunarken, diğerleri sözlü Türkçe konuşmaları çevirmeye odaklanır. Ses tanıma ve makine çevirisi gibi gelişmiş özelliklere sahip uygulamalar daha karmaşık ihtiyaçlar için de yardımcı olabilir.

Ardından, uygulamanın özelliklerini göz önünde bulundurun. Bazı uygulamalar çevrimdışı erişim sunarak internete bağlı olmasanız bile çevirilere erişmenizi sağlar. Diğerleri bilgi kartları ve sınavlar gibi yararlı dil öğrenme araçları sunar. Kullanımının kolay olduğundan emin olmak için bir uygulamanın kullanıcı arayüzünü de düşünebilirsiniz.

Son olarak, farklı İngilizce-Türkçe çeviri uygulamalarının fiyatlarını ve kalitelerini karşılaştırın. Bazı uygulamalar ücretsizdir, bazıları ise ücretli abonelik gerektirir. Kullandığınız uygulamadan güvenilir çeviriler aldığınızdan emin olmanız önemlidir.

Şimdi bu İngilizce-Türkçe çeviri uygulamalarının genel olarak her insanın ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Peki, hangi çeviri uygulamaları bana yardımcı olur? Hangi uygulama çeviri yaparken daha az hata yapar? Bu çeviri uygulamaları nelerdir?

En İyi Çeviri Uygulamaları

En Iyi Turkce Ingilizce Ceviri Uygulamalari
En İyi İngilizce Türkçe Çeviri Uygulamaları
  • Translate Me
  • Microsoft Translator
  • Google Translate
  • Translate On Screen
  • Translator Pro
  • Yandex Translate
  • DeepL

Translate Me

Metinleri ve yazıları çevirmek için kullanılan basit ama kaliteli bir uygulamadır. Sözlü çevirilerde 40, yazılı çevirilerde ise 100 dil desteklemektedir. iOs çeviri uygulamaları arasında bulunan bu uygulama sayesinde dilini bilmediğiniz bir ülkeye gittiğinizde sizlere hotelde, hava alanında ve bulunduğunuz her yerde size yardımcı olacaktır. Apple cihazlar için indir.

Reklam

Microsoft Translator

Bu uygulama metinleri, sesleri, konuşmaları ve ekran görüntülerini 70 dile çevirebilen muhteşem bir uygulamadır. Bu uygulama çevrimiçi hizmet verdiği gibi çevrimdışı hizmette verebilmektedir. Android ve iOs sistemlerinde kullanılabilir. Masaüstü bilgisayarınızdan, tarayıcı ile kullanmak için burayı, Android telefonlarınıza yüklemek için burayı, iOs için burayı tıklayıp microsoft translator aracını deneyebilirsiniz.

Google Translate

Günümüzde çok sık kullanılan bir platformdur.

  • Herkesin bildiği bir çeviri platformu olan Google translate bizzat google’a ait bir uygulamadır.
  • Yaklaşık 105 dilde çeviri hizmeti vermesi göze çarpan bir özelliğidir.
  • Çevrimiçi kullanılabildiği gibi çevrimdışı da kullanılabilir. Çevrimdışı tam 59 dil çevirisinde size hizmet eder.

Kullanım alanı çok kapsamlıdır. https://translate.google.com/?hl=tr adresinden ulaşabilirsiniz. Android uygulamasını indirmek için burayı, iOs için burayı tıklayın.

Translate On Screen

En iyi çeviri uygulamaları arasında yer alan Translate On Screen sesleri, yazıları hiç zorlanmadan kolayca çevirebiliyor. En dikkat çeken özelliği ise anlık çeviriler yapabilmesidir. Yani oyun oyarken ya da web sitelerini gezerken bile çeviri yapabilirsiniz. Android için indir.

Translator Pro

Translator Pro diğer çeviri programlarında olduğu gibi sesleri ve yazıları kolayca çevirebilir. Aynı zamanda ağır telaffuzları bile çevirebilmekte olması çeviride hata payını azaltmaktadır.

Yandex Translate

Adından da anlaşılacağı üzere bu program;

Reklam
  • Yandex tarayıcısına ait bir çeviri programıdır.
  • Bu uygulama ile sesleri, yazıları ve resimleri rahatlıkla çevirebilirsiniz.

Ayrıca gezdiğiniz web sitelerini bile çevirebilirsiniz. En iyi çeviri uygulamalarından biridir. https://ceviri.yandex.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz, Android Yandex Translate, iOs cihazlarınız içinde buradan indirip deneyebilirsiniz. Oldukça yararlı bir çeviri aracı olacaktır.

Editör Bonus: DeepL

Son olarak size, yeni sayılabilecek bir çeviri uygulamasından bahsedelim. Dünyanın en isabetli çevirisi sloganıyla yola çıkan DeepL, kullanıcılardan tam not almayı başarıyor. Özellikle Türkçe-İngilizce-Fransızca çeviri uygulaması arayan, diğer uygulamalardan istediğini alamayanlar için şaşırtıcı sonuçlar verebilir. Chrome tarayıcı eklentisi de olan DeepL, beklentinizi karşılayacaktır.

Pro versiyonu da bulunan çeviri uygulamasının henüz Türkiye seçeneği bulunmuyor. Günlük kullanımınız için yeterli olacaktır. Pdf, docx gibi dosya uzantılarını direkt sürükle bırak ile çeviri yapabilmeniz de bir artı olmuş. https://www.deepl.com/tr/translator bu adresten girip bizce bir şans verebilirsiniz. Bizce en iyi ingilizce türkçe çeviri uygulamalarından biri.

Genel olarak çeviri uygulamalarına baktığımızda artık doğru sonuçlar, anlamsal olarak bütünlük çıkmaya başlamış durumda. Yukarıda bahsettiğimiz çeviri aracılarını deneyerek kendinize uygun olanı bulabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 4 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu