Sosyal Medya

İnstagram Mavi Tik Nasıl Alınır?

Reklam

En popüler sosyal medya mecralarından biri olan İnstagram, kullanıcılarına sunduğu farklı pek çok özellikle dikkat çekiyor. Yeni güncellemeler ile değişiklik kazanan bu özelliklerden biri de mavi tik. Yani bir diğer adı ile doğrulanmış profil. İnstagram aramalarında ön planda olmayı sağlayan ve profillerde dikkat çekmeye yardımcı olan İnstagram mavi tik, eskiden olduğu kadar neredeyse imkânsız değil. Artık pek çok farklı yol var. Peki, İnstagram mavi tik nasıl alınır? Şimdi size bu sorunun tüm detaylarından bahsedeceğiz.

İnstagram Mavi Tik Nedir?

Kişilere, markalara ya da çeşitli kuruluşlara İnstagram tarafından verilen bir onay olarak bilinir. Kullanıcı adının hemen sağında yer alan bir “mavi tik” ikonu ile resmiyet kazanır. Bundan önceki yıllarda İnstagram bunu kendi kriterlerine göre vermekteyken, günümüzde artık bu durum değişti. “Doğrulanmış profil” olarak da adlandırılan bu ikonu almak için kişi, marka ya da kuruluşun İnstagram’a başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, mavi tik ile ilgili olarak bilinmesi gerekenler nelerdir?

  • İnstagram mavi tik ünlüler, oyuncular ve tanınan kişilere verilen, o kişinin sahte olmadığını gösteren bir onaydır.
  • Başvuru sonucunda alınan onay ile kişinin kullanıcı adının yanında bir mavi tik ikonu gelmektedir.
  • Mavi tik güvenilirliği de ön plana çıkaran bir unsur olduğu için ünlü kişilerin takipçilerine güven telkin edebilmesi açısından son derece önemlidir.

Bir işaret olarak tanımlanabilecek mavi tikin kullanıcılara sağladığı onlarca fayda bulunur. Bu faydalar, kişinin ya da markanın adını daha fazla duyurabilmesi açısından dikkat çekici olacaktır.

İnstagram Mavi Tik Ne İşe Yarar?

İnstagram mavi tik almak için gerçekleştirilmesi gereken pek çok adım bulunur ancak bunlardan önce mavi tikin ne işe yaradığının kavranması gerekecektir. Şimdi size bundan bahsedelim.

  • Kişiyi, markayı ya da kurumu takip eden kişilerin, onun doğru kişi, marka ya da kurum olduğundan emin olmasını sağlar.
  • Kullanıcıların İnstagram mavi tik alma işlemini gerçekleştirmesi sonucunda keşfet ve aramalarda daha fazla ön planda olacaktır. Bu da takipçi sayısının artmasına sebep olacaktır.
  • Aranılan kişi İnstagram mavi tik alan bir kişi ise, profilde bulunması çok daha kolay olacaktır.
  • Markaların mavi tik almış olması, markadan alışveriş yapan kişilerin güvenilir bir alışveriş yapabilmesine yardımcı olunacaktır.

Yukarıda bahsedilen ve daha pek çok faydadan söz edilebilir. Peki, İnstagram’da mavi tik nasıl alınır? Bunun için pek çok adım var. Şimdi size bunlardan söz edelim.

İnstagram’da Nasıl Mavi Tik Alınır?

Bundan önceki yıllarda İnstagram’da mavi tik almak için bazı şartların yerine getirilmesi, bu şartlara göre İnstagram’ın bunu size uygun görmesi gerekiyordu. Ancak bu durum değişti. Artık başvuru yapmak gerekiyor. Peki, İnstagram mavi tik başvuru şartları nelerdir?

Reklam
  • Öncelikli olarak başvuru yapacak kişinin toplum yararına içerik üretmesi, topluluk şartlarına uyması gerekmektedir.
  • Başvuran hesap özgün içerikler üretmeli, toplumu kışkırtıcı içerikler üretmekten uzak durmalıdır.
  • Hesabın herkese açık olması gerekmektedir.
  • Hesap gerçek bir kişi, faal olan bir marka ya da kuruluş tarafından oluşturulmuş olması gerekir. İnstagram Hesap Açma ile ilgili tüm detayları buradan öğrenebilirsiniz.
  • Başvuruda bulunulan hesap kullanıcılar tarafından aranan ve aktif olarak organik takipçi kazanan hesaplar olmalıdır.
  • Hesabın açıklayıcı bir biyografisinin olması gerekir.
  • Profil fotoğrafı bulunmalıdır.
  • Başvuran hesapta daha önce gönderi paylaşılmış olması gerekir. Bu çoğu zaman en az 1 gönderi olarak belirtilmektedir.

Yukarıdaki şartları yerine getiren kişi, İnstagram mavi tik başvurusu yapabilir. Peki, başvuru yapılırken nelere dikkat edilir?

İnstagram Mavi Tik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuruyu yapmak için kişi, marka ya da kuruluşun mavi tik şartlarını yerine getirmesi gerekir. Bu şartlar yerine getirildikten sonra başvuru aşağıdaki gibi yapılabilir:

  • Instagram profilinize giriş yapın ve sağ üstte yer alan alt alta üç çizgiye dokunun.
  • Sonrasında “Ayarlar” kısmına girin.
  • “Hesap” bölümüne giriş yapın.
  • Hesap bölümünde “Doğrulama İste” adında bir bölüm olacak. Buraya tıklayın.
  • Burada “Güvenilirliği Onayla”, “Tanınırlığı Onayla” ve “Bağlantılar” bölümlerini doğru bir şekilde doldurun.
İnstagram Mavi Tik
İnstagram Mavi Tik Alma

Yanlış bilgiler ile başvuru yaptığınızda, hesabınızın onaylanmayacağını unutmamalısınız. Bir kişi için mavi tik almak istiyorsanız bu durumda kimlik bilgilerinizi doğru girmeli, işletme için mavi tik alıyorsanız, elektrik faturası gibi faturaları kullanmalısınız. Bu durum İnstagram’ın size olan güvenini artıracaktır.

Son zamanların en fazla merak edilen sorularından olan İnstagram mavi tik nasıl alınır? İnstagram mavi tik alma soruları ile ilgili tüm detaylardan bahsetmeye çalıştık. Siz de aklınıza takılan sorular veya görüşlerinizi yorum kısmından bize yazabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

İnstagram’da Mavi Tik Ne Anlama Gelir?

Kullanıcıların İnstagram’da daha fazla ön planda olması, güvenilirlik unsurunun ön plana çıkarılması gibi pek çok avantajın elde edilmesi için, İnstagram’ın başvuru yapan kullanıcılarına verdiği, kullanıcı adının sağ tarafından yer alan ikon olarak bilinmektedir.

Reklam

İnstagram Mavi Tik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Profil>Ayarlar>Hesap>Doğrulama İste adımlarını takip ederek, İnstagram hesabınız için mavi tik başvurusu yapabilirsiniz.

İnstagram Hesabını Mavi Tik Yapma Şartları Nelerdir?

Özgün olmak, düzenli olmak, profil fotoğrafı, biyografi ve hesabın herkese açık olması gibi belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu