Sosyal Medya

WhatsApp sahte mesajları cep yakıyor!

Reklam

WhatsApp üyeliğinizi yenilemeniz gerektiğini belirten bir mesaj görürseniz HEMEN silin, dolandırılmak üzeresiniz! WhatsApp sahte mesajları cep yakıyor!

WhatsApp, bundan öncede kredi kartı sahtekarlarının defalarca hedefi olmuştu. Kullanıcıları aldatarak kredi kartı numaralarının peşine düşen sahtekarlar WhatsApp’ ı mesken tuttu.
Peki bu tür saldırılardan nasıl korunabilirsiniz? Önlemimiz ne olmalı?

Whatsapp üyeliğinizin bittiğini ve uygulamayı kullanabilmeniz için ödeme yapmanız gerektiğinizi belirten bir mesaj geliyor. Fakat durum görüldüğü gibi değil. Mesajda verilen link iyi kamufle edilerek whatsapp.com gözükmesi sağlanmış. Hedef olarak linke tıklayanları alan sahtekarlar, gidilen asıl web sitesini HTML kodunda gizlemiş. Tıklanıldığında başka bir bağlantıya giderek kredi kartı bilgilerinizi girebileceğiniz bir ekran ile karşılaşıyorsunuz.

 

Bu açılan sayfa Whatsapp üyeliğinizi yenilemeye yönelik gibi görünse de bilgilerinizi girdiğinizde üyeliğiniz yenilenmiyor; aksine kredi kartı bilgileriniz saldırganların eline geçmiş oluyor.

İngilizce olarak yayılan bu tehlikeli mesaj “Dikkat! WhatsApp üyeliğiniz bitmektedir.” olarak dilimize çevrilebilir. Böyle bir mesaj aldığınızda içerisindeki linke dokunmadan, hemen mesajı silmenizde büyük fayda var.

Reklam

WhatsApp bu tür mesajlar ile size duyuru yapmadığını da vurgulayalım. Üyelik bilgilerinizi her zaman WhatsApp ayarlarınız altındaki Hesap bölümünden görüntüleyebilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu