Nasıl Yapılır?

İnternet Hızı Artırma Yolları Nelerdir?

Reklam

İnternet hızı artırma, Türkiye’nin günümüz mevcut internet altyapısı ile birlikte önemli bir konu olma niteliğini hala taşımaktadır. Ülke genelinde altyapının yeterince gelişmiş olmaması nedeniyle ihtiyaç duyulan bağlantı hızı kullanıcılara sunulamadığından internet hızı artırma yolları nelerdir, internet nasıl hızlandırılır, internet hızı artırma yöntemleri ve programları nelerdir gibi sorular zihinleri meşgul etmektedir. Bu soruların cevaplarını yazımızda bulacaksınız.

İnternet Hızı Artırma Yöntemleri

Bir iş yeri ya da evin sahip olduğu bağlantı hızı internet sağlayıcısının sunmuş olduğu paketle ilgilidir. Ancak bazı durumlarda sahip olunan bağlantı hızı bile tümüyle kullanılamamaktadır. Burada internet sağlayıcısının sunmuş olduğu paketi tümüyle kullanabilmek için atılması gereken adımlar devreye girer.

İnternet bağlantısının aşırı yavaş olmasının en önde gelen nedenlerinden biri ağa bağlı olan cihazlardan bir tanesine virüs bulaşmış olmasıdır.

Bu nedenle telefon ya da PC fark etmeksizin internet ağınıza bağlamış olduğunuz her cihazda virüs programı bulundurmaya ve periyodik aralıklarla tarama yapmaya özen gösterin. İmkanınız varsa her zaman lisanslı Premium anti virüs yazılımlarını önermekteyiz.

İnternete dışarıdan bağlanan cihazlarda bağlantınızın önemli ölçüde yavaşlamasına neden olur. Örneğin çevreden bir kişi haberiniz olmadan bir şekilde internet ağınıza bağlanmaya devam ediyorsa bu durumda internet hızınız her zaman düşük oranlarda kalır.

İnternete dışarıdan bağlantılara engel olmak için her zaman modem ara yüzüne girerek bağlı cihazlar kontrol edilmeli ve Wi-fi şifresi periyodik aralıklarla değiştirilmelidir. En geç 3 ayda bir kablosuz ağ şifrenizi değiştiriniz.

Reklam
Wifi Verim Artırma, Şifre Değiştirme

Dosya İndirme Programları Kullanın

İnternet hızına program indirirken ihtiyaç duyanlardansanız alternatif dosya indirme programları işinizi oldukça kolaylaştıracak. Örneğin 5 Megabit bir bağlantı hızında tarayıcıdan direk dosya indirdiğinizde ortalama 200-300 kB/s bağlantı hızında iniyorsa, bir dosya indirme programı kullandığınız zaman indirme hızı 600kB/s ye kadar çıkacaktır.

Windows Güncelleme Zamanlama

Windows güncellemelerini zamanlamak, internet hızı artırma için biçilmiş kaftandır. Siz interneti kullanırken devreye giren Windows güncellemeleri bağlantınızı tümüyle sömürür ve yavaş bir bağlantı akışı gerçekleşmesine neden olur.

Bu nedenle ağa bağlı PC’lerin fazla kullanılmadığı bir saate zamanlama yapılırsa güncellemeler nedeniyle bağlantı yavaşlamayacaktır. Örneğin yemek saati gibi.

Windows 10 Güncelleme Zamanlama

IP adresinize yapılan dış kaynaklı saldırılarda internet bağlantınızın yavaşlamanıza neden olur. Örneğin Skype kişi listenizde ekli olan biri IP adresinizi bulabilir ve size karşı internet atakları göndererek bağlantınızın çökmesini sağlayabilir.

Bu nedenle benzeri mesajlaşma uygulamalarını kendi IP adresinizle direkt bağlanmak yerine IP gizleyici programlarla kullanırsanız daha sağlıklı bir internet kullanımına kavuşabilirsiniz.

Modem Konumlandırma Wifi Hızınızı Artırabilir

Cihaz ve modem arasındaki mesafe de internet hızı artırma yollarını merak edenlerin dikkat etmesi gereken konular arasında yer almaktadır. Örneğin bir modemin çekiş gücünü 3 diş olarak varsayalım. 3 ve 2 diş gücünde bağlantı hızı olumsuz etkilenmezken, 1 dişe düştüğünde bu hız aşırı yavaşlayacaktır.

Reklam
Modem Çekim Gücü

Bu nedenle sahip olduğunuz modemin sinyal gücünü dikkate alarak cihazınız ve modem arasındaki mesafeyi en iyi şekilde ayarlamanız gerekiyor. Her modemin farklı sinyal gücü mevcut olduğundan ve bulunduğunuz mekandaki sinyal gücünü azaltan etkenler değişik olduğundan net bir mesafe aralığı söyleyemiyoruz.

İnternet hızı ile alakalı sorun yaşamak istemiyorsanız öncelikle internet paketi seçimine ardından da satın alacağınız modeme çok dikkat etmeniz gerekiyor.

İnternet paketinizdeki mevcut hız düşük bağlantı aralıklarındaysa ne yaparsanız yapın, firmanın size tanıdığı bağlantı sınırının üzerine çıkamazsınız.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir Yorum

  1. İnternet hızı artırma yöntemlerinden yazanlardan alayını denedim, teşekkürler umarım sonuç alırım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu