Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337
Sosyal Medya
Trend

Kapatılan Facebook Hesabı Nasıl Açılır?

Reklam

Kapatılan facebook hesabı nasıl açılır? Bünyesinde Facebook sosyal medya paylaşım sitesini de barındıran Meta, yeni dönemde bir çok sert kararları aldı. Facebook’u daha güvenilir hale getirmek için kolları sıvadı.

Son verilere göre yaklaşık 3 milyar kullanıcıya ulaşan Facebook adından söz ettirmeye devam ediyor. Aşağıda da sıraladığımız gibi bir çok ihlal nedeniyle kullanıcı girişleri iptal ediliyor.

Haklı veya haksız sizin de Facebook hesabınız kapatıldıysa ve tekrar açmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Kapatılan Facebook hesabı nasıl açılır? Hesabınızı yeniden açmak için ne yapmanız gerekiyor? adım adım Facebook hesap kurtarma rehberimize başlıyoruz.

İhlal Edilen Facebook Kuralları

Kapatilan Facebook Hesabi Nasil Acilir - 2022
Kapatilan Facebook Hesabi Nasil Acilir

Facebook, kullanıcılarının güvenliğini ve topluluğun sağlıklı bir şekilde işlemesini korumak amacıyla birçok kural ve koşul belirlemiştir. En son 26 Temmuz 2022 tarihinde güncellenen Facebook Hizmet Koşulları sayfasını da incelemeniz de fayda olduğunu belirtelim.

Aşağıda, Facebook’un sıkça ihlal edilen kurallarından bazılarının bir listesi bulunuyor, incelemenizde fayda var.

  1. Spam yayınlama: Facebook, kullanıcılarının diğer kullanıcıları rahatsız etmemesi için spam yayınlama yapmamasını ister. Bu, aynı mesajı tekrar tekrar yayınlama, çok fazla etiketleme yapma veya çok fazla sayfaya etiketleme yapma gibi davranışları kapsar. Aşırıya kaçmamalısınız.
  2. Güvenlik kurallarını ihlal etme: Facebook, kullanıcılarının hesaplarını güvence altına almak için birçok güvenlik kuralı belirlemiştir. Örneğin, kullanıcıların bir hesap üzerinden başka bir hesabın şifresini öğrenmeye çalışması yasaktır. Ayrıca, kullanıcıların bir hesap üzerinden diğer kullanıcıların güvende olmadığı bilgiye erişmeye çalışması da yasaktır. Kurallara uymalısınız.
  3. Gizlilik kurallarını ihlal etme: Facebook, kullanıcılarının diğer kullanıcıların gizliliğini koruma konusunda çeşitli kurallar belirlemiştir. Örneğin, kullanıcıların diğer kullanıcıların gizli bilgilerine erişmeye çalışması yasaktır. Kullanıcıların diğer kullanıcıların gizli bilgilerini paylaşması da yasaktır.
  4. İletişim kurallarını ihlal etme: Facebook, kullanıcılarının diğer kullanıcıları rahatsız etmemesi için iletişim kuralları belirlemiştir. Örneğin, kullanıcıların diğer kullanıcılara hakaret etmesi, tehdit etmesi veya rahatsız edici mesajlar göndermesi yasaktır. Mesaj kuralları da sıklıkla ihlal edilen kurallardan biridir, dikkatli mesajlaşın, karşı tarafı şikayet edecek konuma getirmeyin.
  5. Sahte ad kullanımı, kimlik beyan etmemeniz.
  6. Ünlü yada ünsüz birinin taklit edilmesi. Fake hesap kullanımdan kaçının.
  7. Yasaklı içerik paylaşımı.

Kapatılan Facebook hesabı nasıl açılır?

Yukarıdaki kurallardan herhangi biri nedeniyle yada nedensiz hesabınız kapatıldıysa, hesabınızı açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Burada unutmamanız gereken konu talimatları adım adım yerine getirmek ve haklılığınızı kanıtlamanız gerçeğidir.

Reklam

Şunu da unutmamamız gerekir bazı durumlarda kurunun yanında yaş da yanabilir. Eğer Facebok’un hesabınızı yanlışlıkla kapattığını düşünüyorsanız mutlaka samimi bir dilde belirtin.

  • Facebook’un giriş sayfasına gidin ve “Giriş Yap” düğmesine tıklayın.
  • Giriş yapmak istediğiniz e-posta adresini ve şifrenizi girin.
  • Eğer hesabınız daha önceden kapatılmışsa, hesabınızı açmak için bir uyarı görüntülenecektir. Bu uyarıda, hesabınızın neden kapatıldığını öğrenmek için “Neden kapatıldı?” seçeneğine tıklayın.
  • Kapatılma nedeni hakkında daha fazla bilgi edinmek için, Facebook’un “Hesap Kapatma Nedenleri” sayfasına gidin ve kapatılma nedeniniz hakkında daha fazla bilgi edinin.
  • Eğer kapatılma nedeni, örneğin güvenlik kurallarını ihlal etmek gibi bir sebepse, hesabınızı açmak için Facebook’un talimatlarını izleyin. Örneğin, Facebook, hesabınızı açmak için size bir doğrulama kodu gönderebilir veya size bir form doldurmanızı isteyebilir. Bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
  • Eğer kapatılma nedeni, örneğin hesabınızın çalınması gibi bir sebepse, Facebook’un “Hesabınızı Kurtarma” sayfasına gidin ve talimatları izleyin. Bu sayfada, Facebook size hesabınızı kurtarmak için yapmanız gereken adımları gösterecektir.
Facebook Hesap Kurtarma
Facebook Hesap Kurtarma
  • Eğer kapatılma nedeni hakkında bilgi edinmek ve hesabınızı açmak için yapmanız gerekenleri öğrenmekte zorluk çekiyorsanız, Facebook’un müşteri hizmetlerine başvurarak yardım isteyebilirsiniz.

Yukarıdaki adımlardan herhangi bir sonuç alamadıysanız, son maddede belirttiğimiz gibi e-posta yöntemi ile Facebook ile iletişime geçebilirsiniz. Facebook yardım merkezi yetkililerine ulaşabileceğiniz e-posta adresleri şu şekildedir:

  • disabled@facebook.com
  • appeals@facebook.com
  • info@facebook.com

“Kapatılan Facebook hesabı nasıl açılır?” sorusuna yanıt almak için, verdiğimiz facebook yetkili e-posta adreslerinden birine durumunuzu açıkça anlatan bir mail atmanız yeterli olabilir. Bu mailde samimi bir dil kullanmanız, yaptığınız ihlali kabul etmeniz ve bir daha bu tip bir ihlal yapmayacağınızı belirtmeniz gerekir.

Eğer yaşananların bir talihsizlik yada yanlış anlama olduğu konusunda samimi açıklamayı yapar ve ilgili kişileri hesabınızın güvenli olduğuna inandırırsanız kapanan Facebook hesabınıza yeniden kavuşabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 4 Ortalama: 5]

Reklam

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu