Android

Kullanıcıların en çok tercih ettiği Android sürümü ne?

Reklam

Son birkaç ayda Android kullanıcıları için birçok güncelleme yayınlandı. Özellikle Android Pie güncellemesi büyük bir yankı yarattı. Peki istatistikler bize ne gösteriyor? Kullanıcıların en çok tercih ettiği Android sürümü ne?

Google hemen hemen her ay Android sürümlerinin kullanım oranlarını gösteren bir liste paylaşıyor. Yazılımcılar ile geliştiriciler de uygulamalarını bu veriler çerçevesinde yeniliyorlar.

Paylaşılan bilgiler son yedi günde Play Store’a giriş yapan kullanıcıların sürümlerinin verileri olarak karşımıza çıkıyor. Yani bir süredir elinizi sürmediğiniz ve yerini bile hatırlamadığınız telefonlarınız bu veriler arasında yer edinmiyor. %0,1 veya daha az kullanıcısı olan sürümler listeye dahil, ancak bundan daha az kullanıcıya ulaşan sürümler dikkate alınmıyor.

TEMMUZ 2018

Temmuz ayı boyunca en büyük gelişimi Android Oreo sürümü gösterdi. Pastadaki payını %5,7’den %12, 1’e çıkaran Android Oreo bir yerlere geldiğinin işaretlerini verdi.

Kullanıcıların En Çok Tercih Ettiği Android Sürümü Ne 3

Reklam

EYLÜL 2018

Başta hemen hemen her ay derken bunu kastediyorduk. Ağustos ayının verileri olmadığı için doğrudan Eylül ayına atlamak zorunda kaldık. Ağustos ayında tanıtılan Android Pie, pastadan büyük bir pay koparamadı. Geçen yılın sürümü Android Oreo pastada %19,2’lik pay sahibi olurken çoğunluk hala Nougat ve Marshmallow sürümlerinin oldu.

Kullanıcıların En Çok Tercih Ettiği Android Sürümü Ne 2

 

EKİM 2018

Yayınlanmasının üzerinden iki aylık bir süre geçmesine rağmen Android Pie hakkında bir bilgi yok. Android Oreo kullanım oranları ise hala yükseliyor ve Android Nougat’tan sonra en yüksek oranlara sahip Android sürümü durumunda.

Reklam

 

Kullanıcıların En Çok Tercih Ettiği Android Sürümü Ne 1

Kullanıcıların En Çok Tercih Ettiği Android Sürümü Ne 4

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu