Lenovo

Lenovo Z5 Pro tanıtıldı

Reklam

Bir süredir merakla beklenen Lenovo Z5 Pro tanıtıldı. Orta segment pazarında kendine yer bulacak olan telefon fiyat – performans oranıyla ön plana çıkmayı başardı. İşte telefon hakkındaki tüm detaylar…

İki tanesi önde iki tanesi arkada olmak üzere 4 kamerası olan telefon, Snapdragon 710 işlemcisinden güç alıyor. Kullanıcılarına 6 GB RAM’in yanında artırılabilen 64 GB ve 128 GB’lık dahili hafıza seçenekleri sunan Z5 Pro, Oppo Find X tarzında kızaklı yapısıyla geliyor.

TELEFONUN İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

8 çekirdekli, 2.2 GHz hızıyla performans gösteren işlemci Adreno 616 grafik birimi ile, önceki nesle oranla 62 kat daha fazla renk desteği sunabiliyor. Bu da 1.07 milyar renk seçeneği anlamına geliyor. Yine önceki nesle oranla %35 daha hızlı olan grafik birimi, QHD+ ekran çözünürlüğü sunabiliyor.

Unreal Engine4.1.2, Unity5.6, Vulkan API gibi destekler, düşük güç tüketimi ve oyun performansını artırma noktasındaki özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca X15 modemi ile LTE tarafında 800 Mbps’lik bağlantı desteği sunuyor.

Lenovo Z5 Pro Tanıtıldı

TELEFONUN EKRAN ÖZELLİKLERİ

Reklam

Z5 Pro modeli bizlere 6.37 boyutlarındaki FULL HD+ bir ekran tasarımı sunuyor. Ekran, kasa ve gövde oranında %95’lik rakamlarla karşımıza çıkan telefon, 2340×1080 piksel çözünürlük sunan büyük ekranıyla dikkat çekiyor. Orta segment klasmanında yer alan bir telefona göre gayet kaliteli ekranının altında bizi parmak izi tarayıcı sensörü karşılıyor.

TELEFONUN KAMERA ÖZELLİKLERİ

Z5 Pro bizi hem ön hem arka tarafında çift kamera özelliğiyle karşılarken, bu kameralar f/1.8 diyafram aralığındaki 16MP Sony IMX519 sensöre ve f/2.2 diyafram açıklığındaki 24MP çift arka kamera şeklinde cihazdaki yerini almış. 4K çözünürlükte video deneyimi sunan arka kameralar, orta segment klasmanındaki bir telefon için üst düzey kamera performansı vadediyor. Yapay zeka desteği sunulmuş, 16+8 MP değerlerinde çift ön kamera ile gelen Z5 Pro, 3 boyutlu yüz okuma teknolojisi de sunuyor.

TELEFONUN BATARYA ÖZELLİKLERİ

Snapdragon 710 işlemcisi bulunan telefonun ,3350 mAh bataryasından güç alarak normal kullanımda bir günü rahatlıkla çıkarabileceğinin altı çizildi.

TELEFONUN RAM VE DEPOLAMA DESTEĞİ

Reklam

Açıklanan bilgilere göre Z5 Pro, kullanıcılarına 6 GB RAM ve ayrıca MicroSD kart ile artırılabilen 64 GB ve 128 GB’lık dahili hafıza desteği sunuyor.

TELEFONUN FİYATI

Piyasadaki yerini siyah renk seçeneğiyle alacak akıllı telefon, orta segment pazarına göz atan kullanıcılar için uygun rakamlarla müşterisini bekleyecek. Lenovo Z5S’in Özellikleri Belli Oldu yazımıza da göz atabilirsiniz. Bugün düzenlenen etkinlikte 64 GB dahili hafıza desteği sunan Lenovo Z5 Pro’nun 287 dolar fiyat etiketiyle pazardaki yerini alacağı belirtildi. 128 GB depolama desteği sunan diğer modelin fiyatıysa 330 dolar olarak açıklandı.

Orta segment piyasasının son üyesi Lenovo Z5 Pro, 11 Kasım 2018 tarihi itibarıyla Çin pazarındaki yerini alacak. Çin pazarının ardından tüm dünyaya açılması beklenen akıllı telefon kademeli olarak diğer ülkelerde satışa sunulacak.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu