Diğer

Microsoft, Microsoft Mobile Desteğini Kesiyor

Reklam

Microsoft’un kullanıcılarına Microsoft Mobile‘dan desteğini çektiği çağrısını yaparak Android ve iOS’a geçmeleri yönünde çağrıda bulunması akıllı telefon sektöründe enteresan bir haber olarak karşımıza çıkıyor.

Windows Phone telefonların kullanıcıların beğenisini kazanamadığını düşünmek aslında yanlış olur. Mobil alanda bu işletim sistemini kullanmakta olan çoğu kullanıcı Microsoft’un bir ürünü olan Windows Mobile’dan oldukça memnun. Özellikle akıllı telefon eko sisteminde yer alan diğer telefonlara göre Windows bilgisayarlara daha yakın olması nedeniyle fazlasıyla beğeni kazanmış olan Windows Mobile sürpriz bir şekilde aramızdan ayrılıyor. Üstelik bu ayrılışın sebebi kullanıcıların göstermiş olduğu ilgisizlik değil firmanın almış olduğu bir karar.

Windows Phone Kullananların Dosyalarını Yedeklemeleri Gerekiyor!

Hali hazırda Windows Phone kullanmaya devam ederken bu haberle karşı karşıya kaldıysanız atmanız gereken ilk adım tüm verilerinizi yedeklemek olmalıdır. Windows’un bu işletim sistemine yönelik desteğini kesmesi demek bir anlamda tüm verilerin tehlike altına girdiğini gösteriyor. Bu bakımdan ilgili bulut alanlarına yada el yoluyla diğer çeşitli yöntemleri kullanarak rehber, medya dosyaları ve diğer belgelerinizi güvenli bir şekilde yedekleyin.

Microsoftun destek çektiği alanlar:

  • Çeşitli düzeltmeler.
  • Güvenlik güncelleştirmeleri.
  • Ürün desteği.
  • Ücretsiz çevrimiçi destek
  • Ücretsiz diğer destek seçenekleri

Windows’un bu cihazlardan desteğini çekmesiyle birlik telefonların güvenliği yok denecek kadar azalıyor. Bu bakımdan hala Windows Phone kullanmakta kararlıysanız cihazı kullanırken aldığınız her kararı güvenlik endişelerini unutmadan vermelisiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu