Android

Google, Nearby Notifications özelliğinden desteğini çekiyor!

Reklam

Google, Nearby Notifications özelliğinden desteğini çekiyor! Ancak bu özelliğin kaldırılmasından doğan boşluğun yerini doldurmak için bir başka özelliğin üzerinde çalışıldığının müjdesini verelim.

 

Google, Nearby Notification özelliği ile kullanıcılarına konuma dayalı bilgiler sunabiliyordu. Mesela bu özellik sayesinde, konumunuza yakın otobüslerin kalkış saati gibi birçok bilgi, kullanıcıların talebi olmadan bile bildirim olarak aktarılabiliyordu. Ancak son günlerde amacının dışına çıkan Nearby Notification özelliği spam yapan kullanıcıların eline geçince Google, kullanıcılarını rahatsız etmeye başlayan bu özellik için yolun sonunun geldiğini duyurdu. Spamcilerin tarumarına maruz kalan uygulamaya desteğin tamamen kesileceğini açıklayan firma, daha önce belirtildiği gibi Android Pie güncellemesiyle yeni bir konum tabanlı hizmet veren özelliğini kullanıcılarına sunmuştu.

 

6.12.2018 tarihi itibarıyla söz konusu Nearby Notifications özelliğine destek tamamen kesilecek. Bu sayede Android’in spamcilerin tarumarından kurtulmasını bekliyoruz. Teknoloji devi firmanın bu özelliğin kaldırılmasından doğan boşluğu dolduracak başka bir özelliğin üzerinde çalışmasının olduğunu da söyleyelim.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu