Teknoloji Haberleri

Microsoft; Sunrise “Akıllı Takvim” Uygulamasını Alıyor

Reklam

Sunrise, yakın zamanda Microsoft tarafından satın alınacak gibi gözüküyor. Microsoft yurtdışından alınan haberlere göre Sunrise için 100 milyon dolar ödemeyi göze aldığı söylenmekte. Fakat şimdilik konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Sunrise kısaca “akıllı takvim” uygulaması olarak tanımlanabilir. Hem web hem de mobil uygulamaları üzerinden uygulamaya erişim sağlanması Sunrise’ı oldukça avantajlı bir hale getiriyor. Bunun yanı sıra Gmail ve Exchange üzerinde duran takvimler çeşitli özellikleri bütünleştirilerek Sunrise’dan yararlananlara kullanışlı bir şekilde sunuluyor.

Android ve iOS platformlarında en çok tercih edilen akıllı takvim uygulamalarından biri olan Sunrise’ın web ara yüzü oldukça güçlü ve Chrome uygulaması da mevcut. Bu uygulamaya kişisel tercihlere göre Google, Faceook veya Exchange hesaplarıyla birlikte giriş yapılabiliyor.

Konunun resmiyet kazanmasıyla birlikte bulutlaşma konusunda önemli adımlar atan Microsoft, en popüler akıllı takvim uygulamalarından bir tanesini de satın almış olacak. Microsoft’un kısa süre önce Acompli ismiyle anılan posta istemcisini de aldığını hatırlayarak bu hamlenin şirketin izlediği vizyona oldukça uygun olduğunu düşünüyoruz.

Sunrise 2014 yılının yaz aylarında 6 milyon dolar civarında yatırım almıştı. Kullanıcıların ihtiyacını gidermek için basit çözümler üretmeye devam eden Sunrise kullanıcı kitlesine değerli olduklarını hissettiriyor. Yayına girdiği dönem göz önünde bulundurulduğunda yalnızca web üzerinde e-posta göndermek üzere çalışan Sunrise, zamanla Chrome, Android, iOS ve Mac uygulamalarıyla birlikte kullanıcılarına daha fazla imkân sunmaya başladı. Uygulamanın birçok platformda kullanılabilir olmasının yanı sıra alternatif giriş yöntemleri bulundurması kullanıcılarının işini kolaylaştıran farklı bir durum olarak öne çıkıyor. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Minimum Viable Product (MVP) kavramı insan aklına geliyor.

Microsoft firmasının Sunrise’ı satın alacağı konusunda veya satın alırsa ne kadar ücret ödeyeceği konusunda henüz kesin bir bilgi yok. Durumun gerçek yüzü zaman geçtikçe netlik kazanacak gibi gözüküyor.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu