Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337
Nasıl Yapılır?

Opera VPN Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

Reklam

VPN (Virtual Private Network), kullanıcıların otomatik olarak başka ülkelerden IP adresi çekerek internete girmesini sağlayan yazılımlardır. Bu yazılımlar stabil internet bağlantısı, güvenlik ve yasaklı sitelere giriş gibi sebeplerle yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu yazılımlardan birisi Opera tarafından sağlanmakta olan Opera VPN’dir. Yazımızda opera vpn açma, vpn kullanma, android opera vpn açma gibi soruların cevaplarını eksik olarak anlatacağız.

Opera VPN, çoğu VPN’in aksine, Opera’nın kendi tarayıcısının içinde gelmektedir. Bu da VPN erişimi için ekstra bir program indirme gerekliliğini ortadan kaldırır ve birinci parti destek sağlar. Bu da Opera VPN’E tarayıcı içerisinden açılıp kapatılabilme özelliğini getirir. Bu yazıda da Opera VPN Nasıl Açılır? Sorusu cevaplanacaktır.

Bilgisayarda Opera VPN Nasıl Açılır?

Bilgisayarda Opera VPN’i açmak için izlemeniz gereken yol aşağıdaki gibidir:

  • Bilgisayarınızda Opera Browser yoksa indirip kurun.
  • Tarayıcıyı açın ve Ayarlar bölümüne girin. 
  • VPN özelliğini aktif edip bir siteye girin.
  • Adres çubuğundaki VPN sekmesinden dilediğiniz ülkeyi seçin.

Bu şekilde Opera Browser tarayıcınızın içinde yerleşik olan VPN’i kullanabilirsiniz. Eğer bu adımları izlemenize rağmen VPN aktif hale gelmediyse bilgisayarı yeniden başlatabilir veya Opera Browser’ı silip yeniden kurabilirsiniz.

Bu işlem işletim sisteminden bağımsız olarak (yani ister Windows, ister MacOS, ister Linux tabanlı olsun) bütün bilgisayarlarda aynı şekilde yapılır.

Android’de Opera VPN Nasıl Açılır?

Android Opera Vpn Nasil Acilir
Android’de Opera Vpn Nasıl Açılır?

Android telefonlarda Opera VPN’i açmak için izlemeniz gereken yol aşağıdaki gibi yapabilirsiniz. Opera Android için sunuldu yazımıza da göz atabilirsiniz.

Reklam
  • Telefonunuzda Opera Browser yoksa Google Play’den indirin.
  • Tarayıcıyı açın ve Ayarlar bölümüne girin.
  • VPN özelliğini seçip aktif edin ve dilediğiniz bölgeyi seçin.

Bu şekilde Android telefonunuzda Opera VPN’i kullanabilirsiniz. Eğer VPN aktif hale gelmediyse bölgeyi değiştirebilir, uygulamayı açıp kapatabilir veya en kötü ihtimalle silip yeniden yükleyebilirsiniz.

iOS’ta Opera VPN Nasıl Açılır?

iOS telefonlarda Opera VPN’i açmak için yapabileceğiniz bir şey bulunmamaktadır, çünkü Apple’ın ürün politikaları gereği iOS versiyon Opera Browser’larda VPN bulunmamaktadır. Bunun için farklı bir VPN uygulaması kullanmanız veya VPN’li Opera tarayıcıyı App Store dışında bir yerden indirmeniz gerekir. Eğer ikinci yolda başarılı oldu iseniz izlemeniz gereken adımlar Android ile hemen hemen aynıdır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

VPN kullanırken dikkat edilmesi gereken şeylerden ilki, elde ettiğiniz internet erişiminin ve bağlantı hızının seçtiğiniz bölgeye göre farklılık gösterebileceğidir, bu yüzden VPN internetimi yavaşlattı gibi bir düşünceye kapılabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken şey bölgeyi değiştirmektir. Ayrıca dns değiştirme nasıl yapılır yazımıza da göz atabilirsiniz.

VPN Nasıl Çalışır?

Vpn Nasil Calisir
Vpn Nasıl Çalışır?

VPN kullanımı durumunda verileriniz tünellenir (VPN tarafından şifrelenir) ve IP adresiniz VPN sunucusu tarafından gizlenir (çünkü bulunduğunuz konumla alakasız bir IP adresi üzerinden giriş yapmış olursunuz).

Ayrıca halka açık internet ağlarında da buna bağlı olarak daha güvenli bir bağlantı elde edersiniz. Kullanım sona erdiğinde veya şifreleri çözüldüğünde VPN sunucusunun tuttuğu veriler kalıcı olarak silinir.

Sonuç olarak bu yazımızda, opera vpn açma, opera android yükleme gibi konularda bilgiler verdik. Siz ne sıklıkla vpn kullanıyorsunuz? Yorum kısmında bizimle vpn kullanımı hakkında tecrübelerinizi, sorularınızı lütfen paylaşın.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu