Samsung

Samsung Akıllı Telefonların Dinlenebildiği Ortaya Çıktı

Reklam

Samsung, zaman zaman akıllı cihazlarında bulunan güvenlik açıklarıyla birlikte gündeme gelebiliyor. Daha öncelerde de Google bir haber göndererek Samsung firmasına S6 Edge modelinde yaklaşık olarak 11 tane güvenlik açığı yer aldığını söylemişti. Şimdiyse bu şirketin akıllı telefonlarının oldukça kolay bir şekilde dış kaynaklar tarafından dinlenebildiği ortaya çıktı.

Nico Golde ve Daneiel Komaromy adlı güvenlik alanında uzman iki güvenlik araştırıcısı kötü amaçlar doğrultusunda hazırlanan bazı baz istasyonları aracılığıyla son çıkan Galaxy serilerine ait Samsung telefonlarındaki telefon görüşmelerinin dinlenebildiğini söylediler.

Kendileri tarafından oluşturulan baz istasyonuna cihaz otomatik olarak bağlanıyor ve kolaylıkla dinlenebiliyormuş. Bu açığa sebep olan faktör ise akıllı cihazların işlemcilerinde yer alan Shannon LTE isimli modem.

 

Bu sorunun nasıl düzeltilebileceği hakkında Samsung’dan herhangi bir açıklama gelmedi. Problemin donanım kaynaklı olması sebebiyle çözümü gerçekten de zor. Acaba yalnızca bir güncelleme aracılığıyla çözümlenebilecek mi? Zamanla gelişmeleri aktaracağız…

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu