LGSamsung

Samsung Galaxy S7 vs LG G5

Reklam

MWC 2016 etkinliğinde tanıtımı yapılacak olan Samsung Galaxy S7 ve LG firmasının G5 modellerinin fiyat, tasarım detayları dışında hemen hemen aynı 6 özelliği sizler için derledik. Gerek Samsung gerekse LG akıllı telefonlarının kendine has hayran kitlesi bulunuyor. Tasarım ve teknik özellikler dışında acaba yeni amiral gemileri Galaxy S7 ve LG G5 hangi ortak özelliklere sahip, detaylar haberimizde.

1- Her zaman açık kalan ekran;

Her Zaman Açık Kalan Ekran

Bildirimleri ve saati kontrol etmek için her zaman açık ve ulaşılabilir ekran teknolojisinde her iki telefonda da benzer bir özellik dikkatimizi çekiyor. LG tarafından Facebook sayfalarında duyurulan “Always ON” ekran teknolojisinin bir benzerini de Galaxy S7 Edge modelinde bekliyoruz. Ancak Galaxy S7 Edge modeli aynı özelliği kıvrımlı ekranda sunuyor. Bunun dışında ekran konusundaki bir diğer detay ise her iki telefonda da Quad HD çözünürlük olması.

2- Parmak izi okuyucu desteği;

Parmak Izi Okuyucu Desteği

Reklam

Parmak izi okuyucu sensör özelliği Samsung için bir yenilik olmayacak ancak LG tarafında G serisinde ilk defa kullanılacak. LG G4 modelinde bu özelliğe yer vermeyen firma LG G5 modelinde parmak izi okuyucu sensörü cihazın arkasına konumlandıracak. Android Pay mobil ödeme sistemi için bir zorunluluk olan bu özellik, Galaxy S5 modelinden bu yana Samsung tarafında kullanılıyor.

3- Yeni USB-C portu;

Yeni Usb-C Portu

Android 6.0 Marshmallow sürümüyle birlikte artık resmi olarak desteklenmeye başlanan USB-C portu her iki telefonun da ortak özellikleri arasında yer alıyor. Daha hızlı şarj ve veri transferi için bir zorunluluk olan USB-C portunu 2016 yılı itibariyle çoğu popüler akıllı telefon ve tablet bilgisayarda göreceğiz. Ancak USB-C portunun tüm özelliklerinden faydalanmak için kaliteli bir kablo gerekiyor.

4- Metal Gövde Tasarımı;

Metal Gövde Tasarımı

Reklam

Yine Samsung için değil ancak LG için bir yenilik olarak metal gövdeden bahsedebiliriz. Samsung bir süredir üst seviye cihazlarında magnezyum alaşımlı alüminyum gövde kullanıyordu. LG ise bu yıl ilk defa metal gövdeye geçiş yapacak. Sağlamlık ve daha ince gövde yapısı için tercih edilen metal kasa aynı zamanda üst seviye bir telefon hissi uyandırmak için gerekiyor.

5- Hafıza Kartı geri dönüyor;

Hafıza Kartı Geri Donuyor

Samsung Galaxy S7 ve LG G5 ortak özellikler konusunda bu sefer Samsung için bir değişiklik olarak hafıza kartı desteğinden bahsedebiliriz. İlginç bir şekilde Samsung, Galaxy S6 ve Note 5 modellerinde microSD kart desteği sunmamıştı. Bu sebeple eleştirilen firma Galaxy S7 modelinde bu tutumundan vazgeçecek. LG G5 modelinde ise tıpkı serinin diğer modellerinde olduğu gibi hafıza kartı desteği olacak.

6-  Android 6.0 Marshmallow;

Marshmallow

Galaxy S7 ve G5 ortak özellikler listemizin son sırasında ise Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi yer alıyor. Ekim 2015 itibariyle Nexus cihazlara dağıtılan bu yeni sürüm, her iki amiral gemisinde de olacak. Doze isimli güç tasarruf modu, bağımsız uygulama izinleri, daha uzun pil ömrü ve daha stabil performans gibi önemli özelliklerin sağlandığı Android Marshmallow sürümü aynı zamanda bu yıl içerisinde eski amiral gemilerine de güncelleme olarak ulaştırılacak.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu