Samsung
Trend

Samsung One UI 5 Hakkında İlk Bilgiler

Reklam

Android 13 güncellemesinin yaklaştığı şu günlerde, Samsung’ da kendi arayüzü One UI 5 ile ilgili geliştirmelere devam ediyor. Çıkan son haberlere göre Samsung One UI 5 güncellemesi yakınlaştı. Android 13 versiyonuyla birlikte gelecek olan UI 5.0 bir takım geliştirmeler ile birlikte geliyor. Önceki yıllarda Samsung güncelleme konusunda problemler yaşıyordu. Hızlı güncelleme ve büyük Android güncellemerini One UI arayüzüne adaptasyonu belirli bir süre alıyordu. Aslında bu tamamen tüm android marka akıllı telefon üreticilerinin ortak sorunu.

Samsung, bu algıyı kırmak için bu sene erken davrandı. Büyük güncelleme Android 13 için gerekli hazırlıkları kısa bir zaman içerisinde tamamlayacak olan Güney Koreli dev teknoloji firması hızla güncellemeyi telefonlarına gönderecek.

2022 yılı boyunca Samsung, mevcut telefonlarını One UI 4.1’e güncellemeye devam edecek ve ardından şirket , Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 katlanabilir telefonlarıyla birlikte One UI 4.1.1‘i piyasaya sürecek. Bundan sonra Android 13 tabanlı One UI 5 güncellemesi gelecek.

One UI 5.0 Özellikleri

Son çıkan söylentilere göre, One UI 5 daha akıcı animasyonları beraberinde getirecek. Takılma ve donma sorunlarını en aza indirecek bu arayüz telefonun kullanımını daha da kolaylaştırmayı vaat ediyor.

One UI 5.0 özelliklerini incelemek için henüz çok erken olsa da, yakında çıkacak olan bu sürüm Android 13’ü temel alacak. Şu anda bazı telefonlarda önizleme modunda olan One UI 5.0‘ın sahip olacağı bazı özellikler halen belirsizliğini koruyor.

Android 13, daha fazla UI değişikliği getiriyor ve Hızlı Ayarlar menüsündeki ayarlar ve güç kısayolları gibi bazı UI araçların yerini değiştiriyor. Google’ın kişiselleştirme seçenekleri üzerinde de çalıştığın biliyoruz.

Reklam

One UI 5.0’ın Android 13’ten tam olarak ne alacağına dair kesin bir bilgi yok, ancak Google’ın gösterdikleri, One UI’nin önceki sürümlerinden örnekler gösteriyor. Önizleme Android 13 sürümleri, örneğin, el feneri parlaklığı için yeni bir ayar getirdi.

OneUI 5.0 sürümü

Samsung, One UI 5.0 beta programının Temmuz ayının üçüncü haftasında başlatılacağını önceki günlerde onaylamıştı. Resmi açıklanmanın Ekim ayında geleceği bilgisi bulunuyor.

One UI 5.0’ın piyasaya sürülmesi, Android 13’e bağlı. Diğer bir deyişle, Samsung, Android 13’ü kitlelere sunmaya hazır olduğu an, One UI 5’i o zaman göreceğiz.

Galaxy S22 serisi, büyük olasılıkla, Temmuz ayı gibi erken bir tarihte gerçekleşebilecek olan ilk test aşamasında One UI 5.0’ın ilk sürümlerini alan ilk Samsung akıllı telefonu olacak. Sammobile haber sitesinin geçtiği habere göre Samsung çalışmalarına hızlandırmış durumda.

Android 13 güncellemesiyle birlikte One UI 5 alacak Samsung telefonların listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu