İnternet
Trend

Telefondan Kayıtlı Wifi Şifresini Öğrenmenin Yolları

Reklam

Günümüzde teknolojinin daha çok gelişmesiyle internet erişimi ve telefonlar daha fazla özelliklere sahip olmaya başladı. Bu bağlamda telefonlar akıllı hale gelerek cebimize sığmayı başarmış, wi-fi özelliği sayesinde kablosuz bağlantı imkânı sunan her yerde internete bağlanma fırsatı sunmaya başlamıştır. Kayıtlı Wifi şifresini öğrenmenin yollarını bulmaya çalışacağımız yazımızın faydalı kullanımda yararlı olacağını düşünüyoruz.

Akıllı cihazlara bir kez şifre girildiğinde, internet bağlantısı hemen sağlanmaktadır. Ancak çoğu kez telefonda kayıtlı Wifi şifresini öğrenme konusu büyük bir sıkıntı olarak karşımıza çıkmasıdır. Bunun nedeni ise çoğu cep telefonu firmasının bu özelliği cihazlara eklememiş olmasıdır. Telefondan Wifi şifresini görme için bazı yollar olmakla beraber, bu konuda izlenmesi gereken yollar da mevcut olmaktadır.

Android Wifi Şifresi Öğrenme ve Bulma

Wifi şifresi bulma için kullanabileceğiniz ilk seçenekte akıllı cihazınızda root özelliği bulunuyor olmasıdır. Eğer root özelliği mevcutsa, bu aşamaları uygulayarak şifreyi öğrenmeniz mümkündür. Ancak bundan önce root işleminin cihazı garantiden çıkarabildiği ile root ile tüm sorumluluğun da size ait olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Root ile şifreyi bulmak için, ilk olarak telefonunuza uygulamayı indirdikten sonra, bağlandığınız ağın şifresini kolay şekilde öğrenmek mümkün olmaktadır.

Android Wifi Şifresi Öğrenme

Wifi ağına bağlanabilmek için bir diğer seçenek ise, karekod uygulamasını tercih etmektir. Ancak bu uygulama, şifreyi görmeden ağa bağlanmaya izin vermektedir. Bunun için telefonunuzun karekod sisteminde olması gerekmektedir. Eğer bu sistem sizde mevcutsa, akıllı telefonununuz Wifi kısmına gelerek, bağlı olduğunuz ağa dokunmanız, ardından gördüğünüz karekodu bir başka cihaza okutmanız lazımdır. Böylece bir ağa bağlanmak, oldukça kolay bir hale gelmektedir.

Qr Kod Ile Wifi Bağlanma
Qr Kod Ile Wifi Bağlanma

Es File Explorer ile Wifi Şifresi Öğrenme

Android cihazdan Wifi şifresi öğrenmek istiyorsanız, bir diğer seçenek de program kullanmaktır. Bu programlardan bir tanesi ES File Explorer olmaktadır. Bu uygulamayı mobil cihazınıza indirdiğinizde, gerekli işlemleri uygulayarak cep telefonundan Wifi şifresi bulma gayet kolay olmaktadır.

Reklam

Es File Explorer Ile Wifi Şifresi Öğrenme

Peki, bu uygulama nedir? ES File Explorer, adından da anlaşılacağı üzere dosya yönetici programıdır. Bu uygulamanın çalışması için, cihazınızın root desteklemesi gerekmektedir. Burada root yapmanızda doğacak tüm sorumluluklar da size aittir. Bu programı akıllı cihazınıza indirdikten sonra, giriş yaparak yerel klasörü veya sistem klasörünü açmanız gerekmektedir. Bu isim, akıllı cihazlara göre değişiklik arz etmektedir. Buradan sonra karşınıza ekranda cihaz klasörüne girerek, veri seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

Veri klasörüne girdikten sonra karşınıza gelen ekranda ise misc adlı klasörü bulmanız gerekmektedir. Buradan sonra Wifi klasörünü bularak, giriş yapmanız aranmaktadır. Burada karşınıza çıkan dosyalar içerisinde, bir text dosyası olan wpa_supplicant.conf yazan metni açmanız şarttır.

Bu metin, cihazınızda kayıtlı olan tüm Wifi bağlantılarının şifrelerini barındırmaktadır. Buradan Wifi şifrenizi kolay bir şekilde öğrenmeniz de mümkün olmaktadır.

Burada dikkat etmeniz gereken tek konu, tüm bu dosyaların sistem dosyası olduğu için hayati öneme sahip olduğudur. Dolayısıyla bu dosyalarda en ufak bir değişiklik ya da silme işlemi, telefonunuz için büyük sorunlara neden olabilecektir. Bu nedenle söz konusu işlemi yaparken, aşırı derecede dikkatli davranmanız tavsiye edilmektedir.

Root ile çalışan pek çok Wifi öğrenme programı yer almaktadır. Şifreyi öğrenebilmek için bir diğer uygulama ise Wifi Key Recovery tarzında bir program da bunlar arasındadır…

Reklam

Bu programı akıllı cihazlara indirildiğinde Wifi şifrelerini öğrenmek oldukça kolay bir hal almaktadır. Bu programı kullanabilmek için, cihaza indirdikten sonra giriş yapmanız gerekmektedir. Burada program, sizden root yetkisi isteyecektir.

Bu konuda yetkiyi vererek root yapmanız, sizin sorumluluğunuzda olmaktadır. Burada yetkiyi vermenin, gerekli olduğunu bilmeniz yararınıza olacaktır. Bu izni sağladıktan sonra gördüğünüz ekranda daha önce akıllı cihazınıza kayıt edilmiş olan tüm programlar, listeler halinde görünmektedir.

Ancak bu uygulamalar, root destekleyen bir mobil cihaz gerektirmektedir. Eğer cihazınızda root yoksa, bunun için bilgisayarınıza minimal ADB ile Fast Boot uygulamalarını indirerek, kurmanız gerekmektedir. Ardından akıllı cihazlarınızda geliştirici modunu açarak, USB hata ayıklama seçeneğini aktif hale getirmeniz aranmaktadır.

Ardından cihazı USB kablosu ile bilgisayara bağlayarak, bilgisayarda kurulumları da yaptıktan sonra Bilgisayarım, C, Windows, System 32, platform_tools klasörüne sağ tık ile komut penceresine aç seçeneğine basmanız gerekmektedir.

Ekran açıldıktan sonra adb services komutunu yazıp, ekli olan cihazları gördükten sonra adb pull /data/misc/Wifi/wpa_supplicant.conf c:/wpa_supplicant.conf komutunu yazdığınızda, telefonda kayıtlı tüm mobil cihazları görmek mümkün olmaktadır.

Buradan da anlaşılacağı gibi, mobil cihazlarda henüz Wifi şifresini kolay bir şekilde, ayarlar sekmesinden görmek çoğu cihazda yer almamaktadır. Bu programları ve yöntemleri kullanarak kayıtlı olduğunuz ağın şifresini öğrenmek mümkün olmakla birlikte, doğacak sorumluluklar da size ait olmaktadır.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 2 Ortalama: 3]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu