Nasıl Yapılır?
Trend

Android telefondan silinen videoları geri getirme

Telefon veya tabletinizde yanlışlıkla sildiğiniz videoları rootsuz nasıl geri kurtaracağınızı ayrıntılarıyla, kesin çözümler sunarak anlattık.

Reklam

Akıllı cihazlar, günlük hayatımızda en önemli yer edinmiş olan teknolojik aygıtlar arasında yer almaktadır. Bu cihazlar internet erişiminden, iletişime kadar pek çok konuda en iyi yardımcımız haline gelmiştir. Akıllı telefonlara, kendi içerisinde hafıza da barındırdığı için fotoğraf, video ve bilgi depolamak da mümkün olmaktadır. Ancak video depolama işi, bazı durumlarda büyük sıkıntılara neden olabilmektedir. Yanlışlıkla sildiğiniz verilerden (fotoğraf, video vs.) herhangi birine daha sonradan ihtiyacınız oldu diyelim. İstenmeyen bu durumla karşılaştığınızda silinen videoları geri getirme için halen bir şansınız var. Yazımızda bahsettiklerimizi uyguladığınızda eğer veri zarar görmemiş ise silinen videoları ve fotoğrafları geri getirmenin zor olmadığını zor olmadığını göreceksiniz.

Günümüzde pek çok kez yanlışlıkla, bir virüs sonucunda ya da farklı nedenler ile bu videolar silinebilmektedir. Burada tüm akıllı telefon kullanıcılarının aklına gelen ilk durum, Android telefondan silinen videoları yada fotoları geri getirme rootsuz olmaktadır. Bunun temel nedeni ise cihazlara root yapıldığında aygıtların garanti dışarısına çıkmasıdır. Bu arada telefonunuzu servise vermeden hemen önce de root işlemini geri alabileceğinizi de hatırlatalım. Burada kullanıcıların karşısına tek çözüm kaynağı olarak silinen videoları geri getirmek için yazılan programlar görülmektedir.

Bu programlar aracılığı ile telefona root işlemi yapılmaksızın videoları ve diğer tüm bilgileri kurtarabilmek bazı şartlara bağlı olarak mümkün. Bu dosyaları kurtarabilmek için iki imkânınız bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi dosyalarınızı bulut gibi sürücülere kaydetmiş olmanız, diğeri ise program kullanarak silinen tüm bilgilerinizi kurtarmanızdır.

Telefondan Silinen Videoları Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Eğer akıllı telefonunuzdan videolarınız silinmişse ve telefondan silinen videoları geri getirme yöntemleri arıyorsanız, bir seçenek bulut hesabınızın olup olmaması ile ilgilidir. Eğer bulut hesabınız varsa, bunun için ilk olarak bulut hesabınıza giriş yaparak, sildiğiniz videoları geri indirmeniz gerekmektedir.

Zira bulut uygulaması, arka planda kendi yedeklemesini yaptığı için siz her ne kadar akıllı cihazınızdan silmiş de olsanız, gerçek koşullarda videonuz asla silinmeyecektir. Elbette kurtarma işlemini yapmadan önce hard reset atmamış olmanız gerekir.

Video Kurtarma
Video Kurtarma

Eğer Microsoft One Drive kullanıyorsanız, bunun için One Drive girişi de yaparak, videolarınızı indirebilme imkânınız bulunmaktadır. Bu sistem de, aynı bulut gibi işlediği için indirdiğiniz tüm videolar siz hiçbir şey yapmadan yedeklenmektedir. Tabi bunun için ilk olarak, yedekleme isteğine onay vererek, fotoğraf ve videolarınıza erişim olanağı da sunmuş olmanız gerekmektedir. Sizin izniniz olmadan, bu programlar tek başına yedekleme yapamamaktadır.

Reklam

Silinen videoları geri getirme Türkçe için bir diğer seçenek de, galeri uygulamasıyla ilgilidir. Google Fotoğraflar uygulamasına Google hesabınızla birlikte giriş yaparak fotoğraf ve videoları yedeklemek için yetki verdiğiniz andan itibaren Google, cihazınızdaki fotoğraf ve videoları taramaya başlar.

Eğer galeri ayarlarından fotoğraf-video silme işlemini kaldırmışsanız, ister hatayla, ister kasıtlı olarak sildiğiniz tüm videolarınız çöp kutusuna taşınmaktadır. Burada 60 gün boyunca saklanmakta olan fotoğraf ve videolar, ardından otomatik olarak silinmektedir. Google Fotoğraflara ise bilgisayarınızdan https://photos.google.com/ bu adresten ulaşabilir ve çöp kutunuzu kontrol edebilirsiniz.

Bu nedenle program ile video kurtarma işine geçmeden önce, bu gibi durumları kontrol etmeniz tavsiye ederiz. Bu sayede geri kurtarırsanız, program kullanmaya ihtiyacınız da kalmayacaktır. Eğer bulut ve diğer uygulamaların yedeklemesine izin vermemişseniz ve galeri ayarlarınız da uygun değilse, root olmadan kurtarma işlemi için tek seçeneğiniz program kullanmak olmaktadır.

Rootsuz Videoları Kurtarma Hangi Android Marka-Modelde İşe Yarar?

  • Samsung
  • Huawei – Google Fotoğraflar uygulaması yüklü olmalı ve senkronizasyon açık olmalı.
  • LG
  • Oppo
  • Vestel
  • General Mobile
  • Nokia
  • HTC

Silinen Videoları Geri Getirme Programı 7-data Recovery

7-Data Recovery
7-Data Recovery

7-data Recovery suite programı, gerek Android cihazlarınızdan, gerekse bilgisayarlarınızda silinen tüm verileri kurtarmak için gayet kullanışlı bir programdır. Ücretsiz olan bu program, internet üzerinde kolay bir şekilde bulunmaktadır. Dosya boyutu da oldukça küçük olduğu için hızlı inen bu program, en büyük yardımcılarımızdan bir tanesi olmaktadır.

7-data Recovery Android uygulaması ile Android cihazlarınızda veri kurtarmak istiyorsanız, ilk olarak bu programın Android sürümünü bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir. Bundan sonra ise akıllı cihazınızda geliştirici seçeneklerini açarak, USB hata ayıklama modunu aktif hale getirmeniz lazım. Bundan sonra ise akıllı cihazınızı USB kablonuz ile bilgisayarınıza takmak yeterli olacaktır.

Reklam

Ardından indirmiş olduğunuz programın masaüstü simgesine tıklayarak açmanız ve buradan da Android kurtar seçeneğine basmanız gerekmektedir. Program, burada cihazınızı otomatik olarak tanıyacaktır. Bu işlem gerçekleştiğinde sonraki seçeneğine tıklayarak, telefon sürücünüzün tanımlanmasını beklemeniz ve ardından yine sonraki butonuna basmalısınız.

Göz Atın:  WhatsApp silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır?

Telefonunuzda olan sürücüler tarandıktan sonra, bilgisayar ekranınıza kurtarmak istediğiniz sürücüler gelecektir. Bunlar arasında kurtarmak istediğiniz dizinleri belirleyerek, silinen ve kurtarmak istediğiniz videolarınızı bulup işaretleyin ve kaydet tuşuna basın.

7-Data Recovery Ile Video Geri Getirme
7-Data Recovery Ile Video Geri Getirme

Bundan sonra yapmanız gereken ise oldukça kolaydır. Kaydet dedikten sonra bilgisayar ekranınıza, dosyaları nereye kaydetmek istediğiniz sorulacaktır. Burada bilgisayarınız da bir konum seçip, kaydettikten sonra, videolarınızı tekrar akıllı cihaz hafıza kartınıza yani sd kartınıza atmanız gerekmektedir.

Programı windows için https://7datarecovery.com/tr/ adresinden indirebilirsiniz.

Bu şekilde akıllı cihazlarınızdan silinen tüm videolar, kolay bir şekilde kurtarılabilmektedir. Buradan da görüldüğü gibi root işlemi asla gerekmemektedir. Bu rehberimizde anlattığımız işlemleri uygulayarak, tüm verilerinizi kolay ve hızlı bir şekilde kurtarabileceksiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu