Uygulama

Google Asistan Özellikleri Neler? Nasıl Kullanılır?

Reklam

Google Asistan, Apple’a ilişkin haberlerde sıkça duyduğumuz bir sesli asistan uygulaması. Dijital asistanınız olarak sizi uyarıyor ve komutlarınızı yerine getiriyor. Ancak son zamanlara kadar özellikle ülkemizde bu uygulamanın çok fazla tercih edilmiyor olmasının en önemli nedeni Türkçe dil desteği vermiyor oluşuydu. Artık Türkçe dilini de destekleyen Google Asistan’ın özelliklerine ve neler yapılabileceğine bu yazımızda göz atalım.

Google Asistan Nasıl Kullanılır?

Google asistan kullanmak için ‘Ok Google’ demeniz yeterli. Sessiz olarak aktif hale getirmek istiyorsanız da Android cihazların ana sayfa düğmesine basılı tuttuğunuzda açılır. Uygulamayı açtıktan sonra yazarak yada konuşarak uygulamaya komut verebilirsiniz.

Google Asistan’a Hangi Komutlar Verilebilir?

Google Asistana Hangi Komutlar Verebilir

  • Mesaj gönderme.
  • Hatırlatıcı kurma.
  • E-posta yönetimi.
  • Enerji tasarrufu modu.
  • Takvimdeki notları listeleme.

Google Asistan ile Gün Planı Yapın

Google asistanla; akşam yemeği için rezervasyon ayarlama, uçak biletinizi kontrol etme, yol üzerinde lokanta veya kafe bulma, vizyondaki film saatlerini öğrenme gibi günlük işlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Müziklerinizi Google Asistan ile Başlatın

Cihazda en sık dinlediğiniz favori şarkılarınızı Google Asistan ile başlatabilirsiniz. Böylece cihazı elinize almanıza gerek kalmaz.

Reklam
Göz Atın:  Google Asistan Noktalama İşaretlerini Otomatik Ekleyecek

Fotoğraflarınızı Google Asistanla Yönetin

Akıllı cihazlarla fotoğraf ve video çekmek çok kolay. Ancak bu kolaylığın getirdiği bazı sıkıntılarda var. Kolaylık nedeniyle sıkça çekilen fotoğraflar bir süre sonra birikiyor ve bu noktadan sonra ilgili fotoğrafları organize etmek çok zor oluyor. Google Asistan ile çektiğiniz fotoğrafları kolaylıkla bulabilirsiniz.

Güne İlişkin Soruları Google Asistan’a Cevaplatın.

İşte o sorular:

  • Bugün hava nasıl?
  • X yolunda trafik nasıl?

Google Asistan ile Geçmiş Sohbetlerinizi Yönetin

Google Asistan uygulamasına verdiğiniz komutlarla geçmiş sohbetleri saklama yada silme işlevlerini yerine getirebilirsiniz. iPhone tarafında bulunan Siri‘ye rakip olabilecek mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu