Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337
Sosyal Medya

Telegram Kurucusundan WhatsApp Uyarısı

Reklam

Telegram kurucusu Pavel Durov son yaptığı açıklama ile sosyal medyada ilgi odağı oldu. Özellikle WhatsApp’ ın son yaptığı güncellemeyi hedef alan bu açıklamada kullanıcıların WhatsApp’ı artık kullanmamalarını tavsiye etti.

Pavel Durov bu çıkışı ile alternatif mesajlaşma uygulamalarının Facebook’ un sahibi WhatsApp’tan daha güvenilir olduğunu ortaya koydu. Kısaca, WhatsApp kolayca hacklenebilir.

Bu açıklamayla aklınıza hemen rakip bir firmanın kötüleme reklamı gelebilir. Fakat, milyonlarca kayıtlı kullanıcıya hitap eden mesajlaşma uygulaması Telegram kurucusu yaptığı bu açıklamaya ek olarak “insanları Telegram’a geçmeye zorlamadığını” belirtiyor.

Açıklamasına “İstediğiniz mesajlaşma uygulamasını kullanabilirsiniz, ancak WhatsApp’tan uzak durun – 13 yıldır bir gözetleme aracıdır.” notunu da iliştirmiş durumda.

Telegram Kurucusundan Pavel Durov Whatsapp Uyarisi
Telegram Kurucusu Pavel Durov Uyardı

WhatsApp’ın güvenlik sorunları ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Pavel Durov sadece bunu bize hatırlatmış durumda. Geçen hafta ortaya atılan iddialar ise gerçekten düşündürücü. Hackerların, akıllı telefonlarımızdan veri çalabilmek için WhatsApp üzerinden bir video gönderebildiği ortaya çıkmıştı.

Bu açığı kapatabilmek için güncelleme yapan WhatsApp açığın kapandığını belirten sürüm notları yayınlamıştı. WhatsApp sürüm notlarına buradan ulaşabilirsiniz. WhatsApp alternatifi Telegram nasıl kullanılır? Güvenli mi? yazımızı da göz atıp uygulama hakkında daha çok fikir sahibi olabilirsiniz.

Reklam

“Her yıl WhatsApp’ta kullanıcıların cihazlarındaki her şeyi riske atan bir sorun olduğunu öğreniyoruz…. Gezegendeki en zengin kişi olmanız fark etmez – eğer akıllı telefonunuzda WhatsApp yüklüyse, cihazınızdaki tüm uygulamalara erişebilirsiniz.” açıklaması bile uygulamayı kullanan milyonları düşündürmeye yeterli.

Kaynak: Pavel Durov

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 4 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu