Teknoloji Haberleri

Türkiye’de 4G’ye Geçenler Arasında Olacak

Reklam

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hazırlanan yeni çalışma planına göre 4G çalışmalarının 2015 yılının ilk yarısı bitmeden tamamlanması ve 4G internet bağlantısının kullanıcılara sunulması gerekiyor.

Akıllı cihaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte tüketici beklentileri arttı ve bu beklentileri karşılamak için sürdürülen çalışmaların arasında 4G (LTE/LTE-A) yetkilendirmesi yapması beklenen BTK’nın 4G çalışmalarına ağırlık vererek oluşturduğu stratejik hedefi; 4G’nin yanı sıra spektrum tahsisi üzerinde sürdürdüğü çalışmalara da ağırlık vererek elektronik haberleşme sisteminin sunumunda kullanılan alt yapıyı desteklemek olacak.

Türkiye’de 4G’ye Geçenler Arasında Olacak

Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından sunulan verilere bakıldığında 124 ülkede 360 operatörün 4G/LTE hizmet sunduğunu söyleyebiliriz. Türkiye hedeflediği gibi 4G’ye geçiş sürecini 2015’in ilk yarısında tamamlayabilirse 125. ülke olacak. Sadece 2014 yılı baz alındığında 96 tane mobil operatörü 4G’ye geçti. Bu ülkeler arasında Guatemala, Gabon, Andorra, Honduras, Kenya, Pakistan, İran, Trinidad & Tobago ve Trinidad & Tobago yer alıyor. Son verilere göre 374 milyon olan 4G/LTE kullanıcısı sayısının, 2018 yılı sonlarına doğru 1.4 milyara kadar ulaşması bekleniyor.

4G Nedir, Ne İşimize Yarayacak?

4G’ye geçtiğimizde öncelikle internet bağlantı hızı 150 – 300 megabit kadar artacak. Bu demek oluyor ki 4G bağlantı hızı, 3G’den 10 kat daha fazla. Hızlı veri aktarımı yapılmasını sağlayan 4G, HD video konferansı, online video ve canlı televizyon yayını gibi konularda üst düzey performans deneyimi yaşatıyor.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu