Sosyal Medya

WhatsApp’a Mevcut Konum özelliği geldi!

Reklam

iOS ve Android için WhatsApp uygulamasıyla bundan böyle konumunuzu gerçek zamanlı olarak kişiler listenizdeki arkadaşlarınızla paylaşabileceğiz. Uygulama tarafından Mevcut Konum olarak adlandırılan özelliği Facebook ilk olarak Mayıs ayında Messenger uygulamasında aktif hale getirmişti.

Konum ekle özellği ile birlikte kullanıcılar Instagram ve Facebook uygulamalarında da olduğu gibi hem anlık olarak konumlarını paylaşabilecek hem de kişilerinin nerede olduklarını görebilecek. WhatsApp’a Mevcut Konum özelliği geldi! haberimizde Mevcut Konumun nasıl kullanıldığını ve nasıl paylaşıldığını görebilirsiniz.

SMS’in devrine son veren mesajlaşma platformu WhatsApp, yine kullanışlı bir özellikle daha kullanıcılarının karşısına çıktı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, yakınlarının nerede olduğunu anlık olarak haritada görebilecek.

WhatsApp Mevcut Konum paylaşma özelliği geldi

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcılarının karşısına kullanışlı yepyeni bir özellikle daha çıktı. Mevcut Konum adındaki bu özellik sayesinde WhatsApp kullanıcıları anlık konumlarını arkadaşları ile paylaşabilecek.

Aileniz ve arkadaşlarınızla mevcut konumunuzu paylaşmanızı sağlayan özellik, arkadaşlarınızla buluşurken, sevdiklerinize güvende olduğunuzu bildirirken veya yol durumunuzu paylaşırken oldukça işinize yarayacak. Kısacası özellik, insanlara nerede olduğunuzu bildirmek için basit ve güvenli bir yol sağlıyor.

Uçtan uca şifrelenmiş özellik, mevcut konumunuzu kimlerle, ne kadar süreyle paylaşacağınızı da kontrol etmenizi sağlıyor. İstediğiniz an paylaşımı durdurmak veya paylaşım süresinin dolmasına izin vermek yeterli. Bildiğiniz gibi bu özelliği sosyal medya devi Facebook mayıs ayında bir diğer platformu Messenger’da devreye almıştı. Özelliklerini bir bir diğer uygulamalarına da ekleyen Facebook, söz konusu özelliği WhatsApp’a da eklemeye karar verdi.

Reklam

Whatsapp’a Mevcut Konum Özelliği Geldi!

Bu özellik listenizdeki kişilere verdiğiniz izinler doğrultusunda anlık konumunuzu paylaşmanızı sağlıyor. Arkadaşlarınızla buluşurken veya grup organizasyonlarında bir araya gelirken oldukça işe yarayacak bu özellik birçok şirket tarafından da kullanılması muhtemel bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Göz Atın:  Instagram Ekran Görüntüsü Alınca Bildirim Gidiyor mu?

WhatsApp Mevcut Konum Paylaşma Nasıl Kullanılır?

WhatsApp ile mevcut konumunuzu paylaşmak için bir kişiyle veya grupla sohbet açıyorsunuz. Ardından “Ekle” düğmesindeki “Konum”un altında yer alan “Mevcut Konumu Paylaş” seçeneğini seçiyorsunuz. Paylaşım süresini seçtikten sonra göndere basmanız yeterli. Bu sayede sohbetteki her kişi gerçek zamanlı konumunuzu haritada görebilecek. Birden fazla kişinin mevcut konumunu bir grupta paylaşması durumunda ise tüm konumlar aynı haritada gözüküyor.

WhatsApp’ın kullanıcılarına sunduğu bu özelliği kullanabilmek için kullanıcıların her hangi bir güncelleme yapması gerekmiyor.

her hangi bir güncelleme yapması gerekmiyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu