Teknoloji Haberleri

Xbox 360 Dönemi Kapanıyor!

Reklam

Microsoft sürpriz bir şekilde Xbox 360 üretimini durduracağını açıkladı.
Microsoft’un Xbox’tan sorumlu yöneticisi Phil Spencer, “10 yıllık bir ürünü üretmenin zorlukları” sebebiyle XBox 360’ın üretimine son vereceklerini açıkladı. 2005 yılında piyasaya sürülen Xbox 360 oyun konsolu kısa süre içerisinde yüksek kullanıcı oranlarına ulaşmayı başararak piyasada Sony Playstation’la rakip durumuna gelmişti.

Xbox 360 aynı zamanda bu platform için geliştirilen ve el ve kol hareketleriyle herhangi bir kumanda olmadan oyun oynama imkanı tanıyan Kinect hareket sensörünü piyasaya sokan ilk cihaz olarak tanınıyor, Xbox 360 bu zamana kadar 80 milyon gibi yüksek bir satış rakamına ulaşmayı başardı.

Xbox Son
Xbox 360 Dönemi Kapanıyor!

Xbox 360, 2013 yılında Xbox One piyasaya çıkana kadar Microsoft’un başlıca oyun konsoluydu. Fakat haliyle şimdi Xbox One satışları daha yüksek Xbox 360’ın döneminin kapanmasının ardından sadece Xbox One satılacak.

2013 Kasım’ında Microsoft, yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ı oyunseverlerin beğenisine sunmuştu. Microsoft, Xbox satışı dursa da verecekleri desteğin uzun bir süre devam edeceğini açıkladı.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu