Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337
Donanım

Xbox One X SSD Nasıl Takılır?

Reklam

Microsoft’ un PlayStation serisine rakip olarak geliştirdiği ve bir çok oyun tarafından desteklenen One X serisi kullanıcılarını memnun etmekle birlikte, her oyun konsolunda olduğu gibi hız konusunda da bazı sorunlar yaşatabilir. Xbox One X SSD Nasıl Takılır? sorusuna cevap verdiğimiz bu yazımızda teknik ve ayrıntılı bilgiler verdik.

Cihazlarını biraz daha hızlı hale getirmek ve yeterli gelmeyen depolama alanlarını artırmak isteyenlere yönelik bilgilere ve sıkça sorulan sorularla ilgili cevaplara yer verdik. Ülkemizde ve dünyada bir çok kullanıcısı olan Xbox One X oyun konsolu ile bir çok oyunu rahatlıkla oynayabilmek için aşağıdaki adımları atlamadan uygulayın.

Xbox One X SDD Nasıl Takılır 👇

Geniş Xbox ailesinin üyelerinden bir tanesi olan One X bu ürün serisinde SSD takmaya ihtiyaç duyacağınız cihazlardan bir tanesi.

Kutusundan 500GB depolama alanıyla çıkan rakibi PS4’e karşın 1TB’lık alanıyla daha avantajlı olan Xbox One X’in diski genelde cihazı daha hızlı hale getirmek için değiştiriliyor. Çünkü 1TB depolama alanı bu ürünün oyun yelpazesinden birçoğunu depolamak için yeterli durumdadır.

Depolama alanını artırmak için USB yoluyla bağlanan harici diskleri de desteklemektedir. Bu yüzden yalnızca daha fazla depolama alanı için bu cihazı sökmeye gerek yok. Ayrıca cihazdaki mevcut yazılımsal kısıtlamalar nedeniyle bu ürünün hafızasını 2TB üzerine de çıkaramıyorsunuz.

Cihazınızı hiç sökmeden SSD disk eklemek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey birer adet SSD ve USB 3.0 disk dönüştürücüsü almanız. SSD’yi USB dönüştürücüye taktıktan sonra dönüştürücüyü konsolunuza bağlıyorsunuz ve sistem diski otomatik olarak görüyor.

Reklam

Bu durum sistemsel özellikler olan konsolun açılması, kapanması vb. gibi durumlarda hız kazandırmaz. Ancak SSD diskin üzerine yüklediğiniz oyunlarda önemli bir performans artışı görebilirsiniz.

Xbox One X cihazını hem sistemsel olarak hem de oyunlarda eş zamanlı olarak hızlandırmak isteyenlerin ise cihazdaki eski HDD diski söküp yerine yeni bir SSD disk eklemesi gerekiyor.

Bu ileri seviye bir işlem olması bakımından donanım sökme – takma konusunda tecrübesi olmayanlara kesinlikle tavsiye edilmez.

Şimdi Xbox One X SSD nasıl takılır sırasıyla değinelim.

  • Xbox One X kasasını ve araçların vidasını sökmek için Torx 6 – 10 tornavida seti gereklidir.
  • Sabit diske ulaşmak için cihaz kasasının sökülmesi gerekir. Sökülmesi gereken kısım cihazın üstünde, Xbox logosunun olduğu taraf.
  • Dışarıdaki kasa söküldükten sonra, sabit disk kasasının da sökülmesi gerekiyor. Öncelikle 5 adet uzun kasa vidası sökülecek. Ardından en köşede kalan 2 adet kısa bağlantı vidası sökülecek.
  • Köşede beyaz kablonun bağlı olduğu dil yataydan dikey konuma getirilecek. Ardından ona bağlı olan kablo serbest bırakılacak. Kablo serbest kaldıktan sonra kapağı tamamen çıkarabilirsiniz.
    Xbox Ssd Nasıl Takılır
  • Ardından Xbox’ı ters çevirin ve kalan 2 kasa vidasını da sökün. 1 adet uzun 1 adet kısa vida bulunmaktadır.
  • Burada karşımıza öncelikle optik sürücü çıkmaktadır. Kasaya vida bağlantısı olmadığından güç kabloları sökülerek kolaylıkla çıkarılabilir. Altında duran disk kutusu da aynı şekilde yerinden çıkarılır.
  • Şimdi sabit diskin kutusundan çıkarılması için x4 adet vidası sökülür. Artık yeni diskin yeri hazırdır. Ancak diski direkt olarak Xbox’ınıza takamazsınız. Bunun için aşağıdaki biçimlendirme adımlarını uygulamanız gerekmektedir.

SD Diski Xbox İçin Biçimlendirme 👇

İlk olarak diski bilgisayarınıza bağlayın. Ardından disk yönetimi kısmından bakarak diskin bilgisayar tarafından görüldüğünden emin olun.

Diskinizi Xbox için biçimlendirmek için öncelikle bağlantıdaki dosyayı indirin. Ardından Creative Xbox Drive.bat dosyasını yönetici olarak çalıştırın.

Reklam

İşlemler tamamlandıktan sonra sıradan harflerin yazılı olduğu bir seçim ekranı karşımıza gelecek. Buradan ilk seçeneği seçmemiz gerekiyor. A tuşu ardından da enter tuşuna basarak devam ediyoruz.

Program bilgisayara bağlı olan diskleri görüntülediğinde yeni taktığınız diski seçmeniz gerekiyor.

Buradan diskin hangisi olduğunu hafıza boyutundan anlayabilirsiniz. Sonra o diskin başında yer alan numarayı yazarak devam edin.

Yukarıdaki işlemler bittiğinde program diskteki tüm verilerin silineceği uyarısı yapar. Bu uyarıya Y diyerek devam edebilirsiniz. Ardından diskin boyutunu belirlememiz gereken bir ekran gelecek.

Taktığınız SSD diske göre; A 500GB Standart, B 1TB Standart ve C 2TB Standart şeklinde seçim yapabilirsiniz.

Seçim yaptıktan sonra işlemlerin tamamlanmasını bekleyin ve her şey bittikten sonra herhangi bir tuşa basarak programı kapatın. Bilgisayar kapanınca diski bilgisayardan sökün ve Xbox’ınıza takın. Sökme işlemlerine paralel olarak tekrar konsolunuzu toplayabilirsiniz.

Konsolu tamamen toplayıp tüm vidalarını taktıktan sonra konsolu açın. Konsol açılırken muhtemelen bir hata ekranıyla karşılaşacaksınız.

Bu ekranda troubleshoot yani sorun çözme seçeneğinin seçilmesi gerekiyor. Buradan da reset this Xbox seçeneğiyle devam edilmelidir. Reset ekranında remove everything seçilir.

Ancak diskte hiçbir şey olmadığı için konsol takılır ve herhangi bir işlem yapmaz. Bu noktada 60-70 saniye kadar beklemek gerekiyor.

Süre dolduktan sonra güç tuşuna basılı tutarak konsolun kapanmasını sağlayın ve ardından tekrar açın. Açınca Xbox yine sıfırlama işlemini devam ettirmeye çalışacak ancak yine de bir hata ekranı gelecektir.

Bu hatayla karşılaşıldıktan sonra offline update işlemini yapmak için tekrar troubleshoot kısmına girilir. Ancak orada göreceğiniz üzere offline update devre dışı haldedir.

Xbox One X offline update hizmetini aktif hale getirmek için öncelikle bağlantıdaki dosyayı indirin. Bu bağlantı Microsoft sunucularına gitmektedir ve her zaman ilgili hizmetin en güncel sürümünü sunar.

Dosya bilgisayara indikten sonra arşivden ayıklayın ve System Update isimli klasörü flash belleğinizin ana dizinine kaydedin. Flash disk içinde başka hiçbir dosya bulunmaması gerekmektedir.

Yukarıdaki işlemler tamamlandıktan sonra flash belleği konsola takın ve biraz önce devre dışı olan system update kısmını kontrol edin. Artık aktif hale geldiğini göreceksiniz.

Offline update işlemini seçin ve Xbox işletim sistemini yükleme sürecini başlatın. İşlemler tamamlanana kadar bekleyin.

Tüm yüklemeler bittikten sonra ayarlar kısmına gelin ve hafıza durumunu kontrol edin. Eğer burada görülen hafıza taktığınız disk kadarsa, Xbox SSD Disk ile ilgili işlemler başarıyla tamamlanmış demektir.

500GB disk 365GB, 1TB disk 781GB ve 2TB boyutundaki disk 1.662GB kullanılabilir alan vermektedir. Geriye kalan kısım Xbox tarafından işletim sistemi için kullanılmaktadır.

SSD diskler hakkında daha detaylı bilgi için SSD Nedir? Ne işe yarar? adlı yazımızı okuyun.

Sıkça Sorulan Sorular

Bu işlemden sonra artık Xbox’ınızı normal bir şekilde yeni hızlı diskinizle birlikte kullanmaya devam edebilirsiniz. Şimdi konuyla ilgili en çok merak edilen soru ve cevaplara yer verelim.

Xbox One X SSD takmak garantiyi bozar mı?

Bu Xbox konsoluna SSD disk ekleme işlemi garantisini bozmaktadır.

Xbox One X diskini tamamen doldurana kadar oyun yüklersek konsol yavaşlar mı?

Diskin %85’inden fazlasını doldurmamak yüksek performans bakımından daha iyi olacaktır. Xbox one x ssd diski tamamen doldurmak cihazın hızını yavaşlatan etkenlerdendir.

Oyunu SSD diske kurmanın faydaları nelerdir?

Oyun açılışı, yükleme ekranları ve diğer geçişler HDD diske oranla 3-4 kat daha hızlı tamamlanır.

Hangi oyunlar SSD diske kurulmalıdır?

Konsolda SSD yanında birde HDD varsa ufak oyunları SSD diske kurmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü SSD dosya boyutu büyük olan oyunlarda, hızlı dosya transferi yaparak katkı sağlamaktadır. Dosya boyutu küçük olanlar HDD diskte de hızlı bir şekilde transfer olacaklarından SSD kurulumuna gerek yoktur.

SSD diskler ile ilgili daha önce sizlere yararlı yazılar paylaştık. Eğer oyun konsolu olarak tercihiniz PlayStation 4 veya 5 ise PlayStation 4 PlayStation 5 SSD Nasıl Takılır? yazımızı da okuyabilirsiniz.

Xbox One X SSD nasıl takılır yazımızı dikkatli okuduysanız bu işlemleri yapabilir, oyunlarınızı hızlandırabilirsiniz. Takıldığınız bir nokta veya teknik bir soru sormak isterseniz lütfen aşağıdaki yorumlar kısmından bize yazın.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu