Teknoloji Haberleri

Yandex, Mobil Kullanıcılar için Arama Algoritmasını Yeniledi

Reklam

Google ile rekabete giren, ülkemizde de ofisi bulunan arama motoru Yandex yeni bir arama algoritmasına geçere mobil kullanıcıların daha iyi sonuçlara ulaşmasını hedefliyor. Mobil aramalarda gidilen bu algoritma değişikliği an itibari ile Rusya’ da yayınlandı. Vladivostok adı verilen yeni algoritma yakın bir zaman içinde Türkiye ile birlikte Ukrayna, Belarus ve Kazakistan’da da kullanılıma açılacak.

Yeni algoritma ile ilgili gelen ilk bilgiler yandex arama motorunun mobil uyumlu siteleri hedeflediği yönünde. Eğer siteniz mobil uyumlu değilse yandex aramalarında anahtar kelimelerde sıralamadan düşebileceksiniz. Google bildiğiniz üzere mobil uyumlu siteleri hedefleyen algoritmasını geçen sene duyurmuştu.

Kullanıcılara daha performanslı site göstermeyi hedefleyen bu iki arama motoru site sahiplerini Mobil Uyumluluk konusunda uyarıyor ve bir an önce mobil uyumlu bir yazılım kullanmaları için webmasterları ile iletişime geçmelerini öneriyor.

Yandex, Mobil Kullanıcılar Için Arama Algoritmasını Yeniledi

Yandex, Vladivostok algoritma ile akıllı telefon, tablet gibi cihazlar için en uygun arama deneyimini hedefliyor.
Yeni algoritması mobil tarayıcıların desteklediği formatlarda içeriklere ve telefon, tablet gibi cihazların ekranlarına kolaylıkla sığan tasarımlara sahip sitelerin mobil arama sonuçlarında daha çok yer almasını sağlayacak.

Kısacası eğer siteniz mobil uyumlu ise arama sonuçlarında üst sıralarda yer alabileceksiniz. Mobil uyumluluk arama kriteri sonuçlarında oldukça etkili olacak.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu