Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337
Sosyal Medya

YouTube Shorts Artık YouTube Music ile Entegre

Bu işlem için YouTube uygulamasından çıkmanıza bile gerek yok...

Reklam

TikTok, instagram Reels ve YouTube Shorts’ta kısa kısa içerikleri izlemek, tüketmek neredeyse bağımlılık yapıyor. Kullanıcılar için kısa videolar, yeni viral müzikleri yada fikirleri keşfetmenin gerçekten güzel bir yolu. YouTube kullanıcıları, Shorts’u YouTube Music ile entegre etme konusunda çok istekliydiler. Artık Youtube Shorts ile oynatma listenize yeni şarkılar eklemek artık çok zor değil.

TikTok, Reels veya Shorts’ta beğendiğiniz bir şarkı bulduğunuzda, genellikle onu duyduğunuz uygulamadan çıkar, Spotify veya YouTube Music gibi tercih ettiğiniz müzik uygulamasını açar, şarkıyı arar ve bir çalma listenize eklersiniz.

9’dan 5’e Google adlı internet sitesinin haberine göre, Shorts’ta gezinmenizi sağlamak için YouTube uygulamasında beğendiğiniz müzikleri doğrudan bir YouTube Müzik oynatma listesine ekleme seçeneğine sahip olacağını, güncellemenin geldiğini bildirdi.

YouTube Shorts Yeni Özellik

Youtube Yeni Ozellik
Youtube Shorts Artık Youtube Music Ile Entegre

Özellikle akılda kalıcı (veya viral) bir melodiye sahip bir YouTube Short’u dinlerken, sağ alt köşedeki yuvarlak kare “Ses” düğmesine dokunmak, şarkıyı ve onu kullanan diğer Shorts’ları not etmenizi sağlayacak. Bu şekilde Youtube Music uygulamanızda kaydettiğinizi şarkıya ulaşabileceksiniz. Üstelik bunu Youtube Shorts videsoundan, şarkısından ayrılmadan yapabileceksiniz.

Bu şekilde, Shorts’ta gezindiğiniz anda YouTube uygulamasından ayrılmadan YouTube Music otomatik oynatma listesine şarkı ekleyebilirsiniz. Ayrıca, YouTube uygulamasında kendi Shorts videolarınızı oluşturmaya çalıştığınızda, bu kayıtlı şarkıları Kaydedilenler sekmesinde arka plan puanı önerileri olarak göreceksiniz. Sounds From Shorts yalnızca başka bir oynatma listesi olduğundan, her zaman YouTube Music uygulamasının Kitaplık sekmesinden ona geri dönebilirsiniz.

YouTube Uygulamanızı Güncelleyin

Shorts müziklerini YouTube Music’e kaydetmenin bu yeni yolu, YouTube (sürüm 17.36.36) ve YouTube Music (sürüm 5.23.50) en son Eylül’de güncellendiğinden, ek bir işlem yapmanıza gerek kalmıyor. Son sürümlerini indirmeniz bu entegreyi yapmanızı sağlayacak.

Reklam
Youtube Shorts Youtube Music Entegre
Youtube Shorts Artık Youtube Music Ile Entegre

Bu, Spotify hesabınızı tamamen iptal etmek için yeterli bir neden olmayabilir, ancak instagram Reels ile müzik akışı hizmeti arasında benzer bir entegrasyon görmek eğlenceli olurdu. Bu arada instagram hikayelerinize spotify’dan nasıl şarkı ekleyebileceğinizi daha önce anlatmıştık.

Son dönemin en çok kullanılan uygulaması olan Youtube, yaptığı yeniliklerle kullanıcı deneyimini geliştiriyor. YouTube Shorts kısa videolarında, müzikleri YouTube Music ile entegre edebilmek gerçekten iyi gözüküyor.

Siz hangi müzik platformunu kullanıyorsunuz, Spotify müzik ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu? Youtube Music denediniz mi? Bu konu ile ilgili deneyimlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazımızı da yıldız vererek değerlendirebilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu