Diğer

Almanya’da iPhone 7 ve 8 Satışı Yasaklandı!

Reklam

Apple ve Qualcomm firmaları arasında uzun zamandır süren patent davası Almanya’ya da sıçradı. Öncesinde Çin’de aynı başarıya ulaşan Qualcomm son olarak da Almanya’da iPhone 7 ve 8 satışının yasaklanması kararı aldırdı ve ardından tüm mağazalardan ilgili telefonların toplatılmasına karar verildi.

Daha önce yalnızca karar niteliğinde olan bu yasak artık resmen yürürlüğe girmiş oldu. Bu kararın alınmasıyla birlikte yalnızca mağazalara yeni telefon tedarik edilmesi engellenmiş olmadı. Aynı zamanda Apple firmasının mağazalarda yer alan tüm telefonları da toplatması gerekiyor. Aksi halde yaptırımların boyutu bir nebze daha büyüyebilir.

Almanya iPhone 7 ve 8 Satışını Neden Yasakladı?

iPhone telefonların bazı modellerinde, telif hakkı Qualcomm’da olan pil tasarrufu özelliğinin izinsiz olarak kullanıldığı tespit edildi. Münih mahkemesinin yaptığı bu tespitin ardından Apple telefonlarda kullanılan Intel ve Qorvo çiplerin içinde, Qualcomm’un şarj verimliliğine katkıda bulunan “envelope tracking” olarak adlandırılmış kablosuz iletişim özelliği bulunuyor.

Göz Atın:  Facebook, iPhone Kullanan Personellerine Android’e Geçmelerini Söyledi

Mahkemeye göre bu özellik Qualcomm’un bilgisi dışında kullanıldığından Almanya’da yalnızca iPhone 7 ve 8 telefonların satışı yasaklanmış durumda. Bu özelliğin yer almadığı diğer telefonlar ise bu karar kapsamına dahil değil.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu