Android

Android Q Bizi Multi Resume ile Tanıştıracak

Reklam

Android Pie güncellemesinin ardından kullanıcılara sunulacak Android Q güncellemesi hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Android Q güncellemesiyle gelecek özelliklerden birinin Multi Resume ortaya çıktı. Android Q bizi Multi Resume ile tanıştıracak…

Hayatımıza ilk olarak Nougat güncellemesiyle birlikte giren çoklu pencere özelliği, Android Q güncellemesiyle birlikte bizlere bambaşka bir deneyim sunacak.

MULTI RESUME NEDİR?

Her gün gelişmeye devam eden teknoloji ile birlikte büyümeye devam eden akıllı telefon ekranları yeni fonksiyonları da beraberinde getiriyor. Android de Multi Resume özelliği ile birlikte bu konuya bir kez daha temas ettiğini gösteriyor.

Multi Resume özelliği kullanıcıların aynı anda iki farklı uygulamayı kullanmasını sağlıyor. Bu özelliğin Android Nougat ile hayatımıza giren çoklu pencere özelliğinden farklı ise, iki farklı uygulamayı aynı anda donmadan kullanmamızı sağlıyor olması.

Çoklu Pencere özelliğinde iki farklı uygulama açılabiliyordu ancak sadece birini kullanabiliyorduk, Multi Resume özelliği ise aynı anda iki farklı uygulamayı kullanabilme olanağı tanıyarak büyük ekranlı akıllı telefon kullanmanın nimetlerinden faydalanmamızı sağlıyor.

Reklam

Mesela WhatsApp’ta sohbet ederken bir yandan da Youtube üzerinden video izleyebileceğiz. Ancak bu özellikten faydalanabilmemiz için kullanacağımız uygulamaların Multi Resume özelliği ile desteklenen uygulamalardan olması gerekiyor.

Android Q güncellemesinin henüz ne zaman çıkacağı bilinmiyor. Ortaya atılan bazı iddialara göre güncelleme Android Pie güncellemesinin ardından fazla vakit geçmeden çıkacak, bazı iddialara göre ise gelecek yılın ortalarında kullanıcılarla tanışacak.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu